Najnovije

AMBASADOR ĆE DA ODGOVARA ZA POMORSKU PROVOKACIJU? Zaharova o incidentu na Crnom moru

Britanski ambasador u Moskvi biće pozvan u Ministarstvo inostranih poslova Rusije zbog drske provokacije britanskog razarača u Crnom moru, izjavila je portparol ovog ministarstva Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: RIA Novosti)

Zaharova je naglasila da ovaj incident Moskva kvalifikuje kao drsku britansku provokaciju koja je u suprotnosti sa međunarodnim pravom i ruskim zakonom, prenosi "Sputnjik".

Razarač "Defender" Ratne mornarice Velike Britanije, krećući se severozapadnim delom Crnog mora, narušio je državnu granicu Rusije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent.

Zbog ovog incidenta crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila je tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.

Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije tvrdi da njihov razarač realizuje miran prolazak kroz teritorijalne vode Ukrajine i da niko nije pucao na njega.

Više o ovom incidentu pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA