Najnovije

ISPLIVAO SNIMAK: Skandal na sednici SO Grocka, pomrsili račun SNS-u, režim pretio ljudima da glasaju za njihov predlog! (VIDEO)

Na sednici SO Grocka juče je osujećen plan SNS-a po kom je Opština trebala da da sredstva za zidanje kuća migrantima.

SNS (Foto: Jutjub)

Ta sednica je najbolji dokaz da je i jedan odbornik dovoljan da pomrsi račune u redovima vladajuće koalicije. Kao jedini glas naroda, istupila je odbornica Srpske stranke Zavetnici, Bojana Bukumirović.

Ona je reagovala na predloženi dnevni red u okviru kojeg se nalazi tačka o donaciji novca za kupovinu kuća migrantima, azilantima, raseljenim i izbeglim licima.


Foto: Pravda

„Računali su na to da niko od odbornika neće pročitati dnevni red i da će na mala vrata usvojiti odluku o kupovini kuća za migrante, azilante i povratnike po readmisiji. Perfidno su među njima naveli i naša raseljena lica, o kojima već dvadeset godina nisu brinuli. Izašla sam za govornicu i pozvala da se ova tačka dnevnog reda izmeni, šokirana činjenicom da su već unapred uzeli novac za migrante i da u svemu tome licemerno zloupotrebljavaju i naša izbegla lica, kako bi njihovim pominjanjem prikrili stvarnu nameru“ izjavila je Bojana za Pravdu.

Ona je tražila da se uklone termini migranti i azilanti i da se oni ne mešaju sa našim narodom koji je bio prinuđen da napusti svoja vekovna ognjišta proteklih decenija.

Naime, njeno izlaganje izazvalo je toliku buru da je rukovodstvo opštine prekinulo sednicu i zatražilo pauzu kako bi vršili pritisak na odbornike da glasaju za njihov predlog.

Odbornica Zavetnika nije ustuknula, a nju je sledilo još deset odbornika koji su otkazali poslušnost vlastima i nisu želeli da glasaju za predlog da se migrantima u Grockoj kupuju kuće.

„Opštinski funkcioner nadležan za komesarijat za izbeglice je doslovno priznao na sednici da nemaju mogućnost da vrate uzeti novac. Sednica je prekinuta, pozvali su na konsultacije šefove odborničkih grupa. Vršili su pritisak i pokušali su i mene da ubede da odustanem od zahteva. Naravno da tako nešto nije dolazilo u obzir. Pozvala sam odbornike da glasaju po savesti a ne po partijskoj dužnosti, jer sutra treba svojoj deci da pogledaju u oči“ istakla je Bojana za naš portal.

Na snimku se jasno vidi kako se rukovodstvo SNS-a u Grockoj obraća svojoj odbornici Vesni da glasa, a ona to odbija da učini!

"Zavetnici će nastaviti dosledno i principijelno da brane interese građana, a onima koji su juče glasali za ovaj sraman predlog - neka je na čast" zaključila je Bojana.

Šta će biti sa Rio Tintom, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA