Najnovije

BUGARI OPTUŽILI SRPSKU PVO ZA OBARANJE MIGA 29: Evo šta je odgovorilo Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Srbije oštro je danas demantovalo tvrdnje bugarskog novinara Grigora Lilova koje su preneli pojedini mediji da oružane snage Srbije možda imaju veze s padom bugarskog MIG-a 29.

MiG-29 (Foto: RIA Novosti)

Ocenjujući te tvrdnje kao netačne i zlonamerne, Ministarstvo u saopštenju ističe da pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MIG 29 nisu izvodili dejstva raketnim jedinicama PVO, kao ni dejstva avijacije na poligonu „Šabla”, niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu sa padom tog aviona.

„Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane od dolaska na poligon „Šabla” svoje aktivnosti realizovali su u skladu sa prethodno definisanim planovima koji su usaglašeni i odobreni od strane predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i Vojske Srbije”, stoji u saopštenju.

Lilov je juče izneo tezu da postoji verovatnoća da je tokom vojnih vežbi u Bugarskoj na poligonu nedaleko od grada Šabla bugarski MIG mogla da obori raketa S-125 Neva koju su lansirale srpske snage, prenosi Tanjug.

Tokom taktičkih vojnih vežbi „Šabla-21” u Crnom moru u Bugarskoj 9. juna pao je lovac MIG-29, a pilot je poginuo. Uzrok pada i dalje nije utvrđen. U vojnim vežbama 4. juna u Bugarskoj učestvovali su i predstavnici srpske vojske.

Britanski snimak incidenta na Crnom moru pogledajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA