Najnovije

KARABAH I SIRIJA SU GLAVNE TEME: Putin i Erdogan pregovarali

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je telefonski razgovor sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštila je pres služba Kremlja.

Putin i Erdogan (Foto: kremlin.ru)

„Razgovaralo se o aktuelnim pitanjima rusko-turske saradnje u raznim oblastima.

Redžep Tajip Erdogan izrazio je zahvalnost na odluci ruske strane da obnovi letove sa Turskom, kao i na početku isporuka ruske vakcine Sputnjik V.

Nastavljena je razmena mišljenja o situaciji oko Nagorno-Karabaha. Pozitivna ocena data je radu Zajedničkog rusko-turskog centra za kontrolu prekida vatre i vojnih operacija.

Predsednik Turske izrazio je podršku ruskim naporima da obezbedi potpunu primenu sporazuma sadržanih u Izjavi lidera Rusije, Jermenije i Azerbejdžana od 9. novembra 2020. i 11. januara 2021. godine.

Potvrđena je uzajamna spremnost za nastavak koordinacije, uključujući i onu u interesu ekonomskog razvoja i obnove saobraćajne infrastrukture u regionu.

Prilikom razmatranja pitanja regulisanja situacije u Siriji, istaknuta je važnost zajedničkih aktivnosti ruske i turske vojske, usmerenih na sprečavanje eskalacije napetosti u Idlibu i na severoistoku zemlje, i borbu protiv preostalih terorističkih grupa na tim prostorima. .

Vladimir Putin je takođe podelio svoje utiske sa nedavnih razgovora u Ženevi sa američkim predsednikom DŽozefom Bajdenom.

Dogovoreno je da se nastave lični kontakti i zajednički rad na drugim nivoima“, saopštila je pres služba ruskog predsednika.

Šta za to vreme ruska vojska radi u Siriji, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA