Najnovije

PRVI SAVETNIK RUSKE AMBASADE U NOVOM SADU: Posetio Srpsko-ruski centar ''Majak''

Prvi savetnik i ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije Aleksandar Konanihin bio je na radnom sastanku u Srpsko-ruskom centru “Majak”

Konanihin u Novom Sadu (Foto: Majak)

U prostorijama Srpsko-ruskog centra “Majak” u Novom Sadu održan je sastanak prvog savetnika i atašea za kulturu Ambasade Ruske Federacije Aleksandra Konanihina i direktora centra “Majak” Vladimira Prebiračevića i specijalnog savetnika Dejana Samardžića.

Na sastanku su dogovorene zajedničke aktivnosti koje povezuju dva bratska naroda kroz niz događaja u naredna dva meseca na polju kulture, nauke i obrazovanja. Posebno je istaknuta odlična saradnja u dosadašnjem periodu koja je i garant kvaliteta buduće saradnje.

Posle sezone godišnjih odmora plan Srpsko-ruskog centra “Majak” je da se podigne nivo aktivnosti sa organizovanjem nekoliko tribina, okruglih stolova, izložbi, pesničkih večeri i drugih manifestacija iz oblasti kulture,nauke i obrazovanja.

Planirano je i osnivanje više ispostava Srpsko-ruskog centra “Majak” po gradovima širom Srbije ali i regiona. A realizacija tog plana je već počela. Do septembra biće osnovano najmanje 6 ispostava Srpsko-ruskog centra “Majak”, navedeno je u saopštenju.

O drugim aktivnostima Centra '’Majak'’ pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA