Najnovije

DVESTA DANA NOVE VLASTI U CRNOJ GORI: Krivokapić ubeđen da će Crna Gora prva ući u EU!

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je, povodom 200 dana Vlade, da neće biti selektivne pravde i povlašćenih, da je Vlada apsolutno opredeljena da Crna Gora bude prva sledeća članica EU i da njegova agenda nije protiv bilo koga, već za bolju državu svih, u svakom kutku Crne Gore.

Zdravko Krivokapić. (Foto: Flickr)

Krivokapić je ocenio da je nakon samo 200 dana, dobrim upravljanjem, epidemija korona virusa stavljena pod kontrolu i da danas ima samo 288 aktivnih slučajeva zaraze, prenosi portal RTCG.

Naveo je da je javni dug Crne Gore za samo tri meseca smanjen sa 103 na 88 odsto bruto domaćeg proizvoda i da je vlada predložila, a parlamentarna većina usvojila zdrav i odgovoran budžet za ovu godinu koji će omogućiti opravak i stabilizaciju ekonomije.

- Oporavljamo ekonomiju, otvaramo granice, spremno dočekujemo turističku sezonu, a svega tri meseca nakon osnivanja potpuno je funkcionalna i nova nacionalna aviokompanija Air Montenegro - naveo je Krivokapić.

On smatra da je usvajanjem Izmjena i dopuna spornog Zakona o slobodi veroispovijesti odmah nakon preuzimanja vlasti počela nova era u kojoj su verska prava i slobode potpuno zaštićene, a crkve i verske zajednice slobodne u verskom životu, bez mešanja izvršnih organa vlasti.

- Dokazali samo da ispunjavamo obećanja. Hoćemo očuvanu Crnu Goru i racionalno korišćenje prostora. Zato je Vlada stavila moratorijum na detaljni urbanistički plan Budva Centar i DUP Bečići. Ovo je poruka da opšte blago Crne Gore nijedan pojedinac ni interesna grupa ne može prisvojiti - dodao je Krivokapić.

Poručio je da nema nasilnog otimanja imovine, nema selektivne pravde i nema povlašćenih.

Jasna poruka lidera Demokratskog fronta - nova vlada ili vanredni izbori! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA