Najnovije

U NAGORNO-KARABAHU SE NE SMIRUJE: Jermeni granatirali azerbejdžansku vojsku

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana javilo je da jermenske snage granatiraju njihove položaje u regionu Kelbadžar u Nagorno-Karabahu.

Jermenska vojska (Foto: Jutjub)

„Dana 26. juna od 14.50 do 03:00 (po lokalnom vremenu) 27. juna, jedinice oružanih snaga Jermenije sa položaja smeštenih u blizini sela Juhari Šordža u regionu Vardenis periodično su gađale položaje azerbejdžanske vojske sa pešadijskim oružjem u smeru sela Zejlik i Imambinasi u regiji Kelbadžar“, saopštilo je azerbejdžansko vojno ministarstvo.

Prema ministarstvu, među osobljem azerbejdžanske vojske nema žrtava niti ranjenih.

„Trenutno je situacija u ovom pravcu stabilna, operativna situacija je pod kontrolom naših jedinica“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Krajem septembra 2020. godine u Nagorno-Karabahu su nastavljena neprijateljstva koja su postala nastavak dugotrajnog sukoba i dovela do žrtava među civilnim stanovništvom. Strane su nekoliko puta pokušale da zaključe primirje, ali samo je trilateralni sporazum postignut u noći 10. novembra bio uspešan. Uz posredovanje Moskve, Azerbejdžan i Jermenija su se saglasili da u potpunosti prekinu vatru i razmene zatvorenike i tela mrtvih. Takođe, Jerevan je predao Bakuu oblasti Kelbadžar i Lačin, kao i deo regiona Agdam, koji su u međuratnom periodu bili pod kontrolom Nagorno-Karabaške Republike. Pored toga, u regionu su stacionirani ruski mirovnjaci.

Kako je armija DNR uništila ukrajinske vatrene pozicije, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA