Najnovije

HRVATI ZARATILI MEĐUSOBNO: Zoran Milanović besan, žestoko opleo po Plenkoviću!

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je danas neizbor njegove kandidatkinje Zlate Đurđević za predsednika Vrhovnog suda.

Zoran Milanović. (Foto: Jutjub)

On je istakao da Hrvatska ima "krizu legitimiteta", jer će, kako je rekao, tu funkciju neko sada vršiti sa legitimitetom "klozet frau".
S tim u vezi Milanović je ponovo potkačio vladajući HDZ i Andreja Plenković i poručio da je u "politici potrebna inteligencija viša od temperature sobe", kao i da je ovoj stranci potrebno da na čelu Vrhovnog suda ima svog čoveka jer im je to, kako je kazao, u "poslovnom interesu".

Za institut javnog konkursa, odnosno poziva za predsednika Vrhovnog suda, Milanović je rekao da je to protivustavna kategorija.

- Meni to onemogućava da se o kandidatu, odnosno o osobi dogovorim s glavnim učesnicima. To je predsednik najveće stranke, dakle HDZ-a, i neki drugi ljudi u Saboru. Sve što mi preostaje je da sa javnog poziva odaberem neku osobu. U politici je potrebna neka inteligencija koja je viša od temperature sobe - naveo je Milanović.

Ukazao je da će doći neka druga većina u Hrvatski sabor, koja će promeniti taj zakon, koji ograničava predsednika države, a koji je donesen u vreme Kolinde Grabar-Kitarović.

- Napravljena je šteta. Imamo krizu legitimiteta. Osoba koja će sada krpiti to mesto je osoba koja nema nikakav legitimitet. To je kao klozet frau, to nije u skladu s Ustavom - rekao je Milanović.

"Naravno da", kazao je, "kada Plenković i njegovi paše i subaše o tome većaju, da im je to poslovni interes".

- NJima se tamo (na Vrhovnom sudu) kao organizaciji ponovo sudi u drugom stepenu za krivično delo pljačke države. Nisam ih ja za to optužio i osudio. NJima nikako ne može biti svejedno ko je na čelu Vrhovnog suda. Ta osoba uvek može imati nekakav uticaj. Zato je to problem - rekao je Milanović.

Iranska milicija granatira američku bazu u istočnoj Siriji! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA