Najnovije

MIŠA VACIĆ UPOZORIO: Hrvatska sprema optužnice protiv Srba! Meta je svako ko je branio svoje ognjište!

Lider Srpske Desnice, Miša Vacić gostovao je u emisiji "Tema Dana" na jutjub kanalu Info 24, na temu "Sudbina Evropskog puta Srbije". Sagovornici u emisiji bili su poslanik SNS u skupštini Srbije Vladimir Marinković i novinar Zoran Ostojić.

Miša Vacić. (Foto: Jutjub)

Vacić je u emisiji naglasio da je Srpska Desnica evroskeptička, da se zalaže za "srpske integracije", "srpski svet" i za povezivanje sa svim zemljama u Evropi i regionu na osnovu reciprociteta. 

"Upravo sam u ovom mesecu bio u Rimu na samitu evropskih desničara koji su svi evroskeptici i koji žele međusobnu saradnju ali ne na briselskim osnovama već na osnovama "Evrope nacija", gde bi se zemlje međusobno suvereno podržavale."

Kao primer ovakve prakse, Vacić je pomenuo "Višegradsku grupu".

"Poljska, Slovačka, Češka i Mađarska dosta prkose briselskim naređenjima po pitanju migranata i uopšte po pitanju uniterne politike."- rekao je on.

Vacić je istakao da Srbija treba da bude uređeno društvo po modelu Evropske Unije, ali i Ruske Federacije, SAD, kao i svih drugih zemalja od kojih može da primeni nešto korisno. 

On je takođe dao prednost domaćoj proizvodnji u odnosu na strane investicije.

"Naša osnovna zamisao je srpsko-srpska solidarnost, gde bi Srbi konačno krenuli da proizvode, ne da se život ovde zasniva samo na stranim investicijama koje kada dođe taj stranac i pokrene posao gde zaposli Srbe, i dalje vodeći kapital odlazi, profit odlazi u inostranstvo, već da Srbi krenu da proizvode i da se najviše pomogne malim i srednjim preduzetnicima, da Srbi kupuju od Srba. Ne samo "kupujmo domaće" već i "kupujmo srpsko", od Srba iz Republike Srpske, Crne Gore, da se na tom principu razvija naša zemlja i naš narod."

On je ucene Hrvatske, vezane za izmišljen genocid koji se nije desio i pritisak da se prizna nezavinost Kosova i Metohije označio kao nedopustive. 

"Ja nisam ni za kakav konfilkt, ni zamrznut ni odmrznut, ali činjenica je da je albanska strana za konfilkt već odavno, oni su i napravili problem. Ksovo i Metohija je bilo u sasvim normalnom stanju dok nisu počeli neredi šiptarske iridente i kasnije teroristički napadi koji su izazvala bombardovanje naše zemlje suprotno međunarodnom pravu i bez dozvole Saveta bezbednosti što je rezultiralo jednom rezolucijom koju opet niko ne poštuje. Samo od nas Srba se traži da poštujemo nešto što je po obavezi na našu štetu. Briselski sporazum je samo sa srpske stran realizovan, dok albanci nijednu tačku nisu realizovali. Od nas se stalno očekuje da budemo "dobar đak" dok se nama kao narodu ne nudi ništa, čak i ono što je ponuđeno nije ispunjeno. Zajednica srpskih opština je mrtvo sl na papiru, niko nema način da natera albance da održe svoju reč koju je izglasala njihova lažna skupština, ali zato kada Srbi treba da budu meta pritiska, onda postoje itekako različiti mehanizmi. Zato ja mislim da ne treba da se obaziremo na te pritiske, već da se izgrađujemo iznutra kao jedno zrelo društvo koje će da neguje svoje slobode, političke, medijske, ali prevashodno i srpske slobode, da Srbi mogu da žive u svojoj zemlji kao domaćini, ipak je ovo naša zemlja." - rekao je on.

Na pitanje voditelja zašto Srbi sada ne mogu tako da žive, Vacić je odgovorio da je to zato što je dugi niz godina pod pojmom "ljudskih prava" nametnuto da srpski narod koji je ovde autohton i koji je većinski, bude zanemaren a da se svi drugi narodi ističu kao prioriteti.

"Ne postoji niko ko se bavi srpskim pravima, Srbi su ugoženi na Kosovu i MEtohiji, Federaciji BiH, u Republici Srpskoj Krajini koja je okupirana od strane Hrvata, Srbi su ugroženi u Crnoj Gori, vidimo da se i pored promene vlade i dalje tamo vrši antisrpska politika izlasavanjem sramne rezolucije, Srbi su ugroženi u Severnoj Makedoniji, a to je faktički bila južna Srbija kroz celu svoju istoriju. Niko ne govori istinu o tome kako je teško biti Srbin, danas u 21 veku, u 2021. godini. Koliko je teško srpskim majkama da rađaju, koliko je teško da se izbori za višedetne porodice. Svaka čast svakome ali je kao srpski nacionalista želim na prvom mestu da imam interese srpske porodice i srpske dece." - rekao je Vacić.

Komentarišući izmišljeni genocid u Srebrenici, Vacić nije imao dileme da li se taj zločin desio ili ne.

"Ja smatram da se genocid nije desio. Pojam genocida je nastao 1948. godine u Ženevi na samitu Ujedinjenih Nacija, kada su nakon Nirnberškog procesa uzeli da definišu i prošire ratne zakone i međunarodno pravo gde je, pored ratnih zločina protiv civilnog stanovništa, protiv ratnih zarobljenika, protiv čovečnosti, napravljen najveći ratni zločin - genocid. Za genocid je neophodno da bi on postojao, tako piše u definiciji Ujedinjenih Nacija, da postoji genocidna namera, ta namera nije postojala. Ako uzmemo snimke iz akcije “Krivaja 95” i vidimo da je civilno stanovništvo sklonjeno, evakuisane žene i deca na slobodnu teritoriju za koju su oni smatrali da je adekvatna, pošto nisu hteli da ostanu u gradu koji su oslobodile srpske snage u regularnoj vojnoj operaciji nego su prebačeni za Tuzlu, Sarajevo, gde god su želeli. U proboju gde su ka Tuzli krenuli vojno sposobni muslimanski stanovnici je došlo do okšaja i u tim bitkama je poginuo određen broj ljudi, a lokalni Srbi su, određeni pojedinci, iz osvete, pošto su njihove porodice monstruozno ubijane od strane ekstremista Nasera Orića, neko je streljao pod komandom LJube Beare, ne Ratka Mladića, zarobljenike. To nije onaj snimak Škorpiona, to se desilo tri godien ranije, naša javnost je dezavusiana. Danas se zloupotrebljava broj od 8.372 žrtve, gde imamo poslednji primer da otac od čoveka koji je direktor Memorijalnog centra u Potočarima, sahranjen u Potočarima i ako je umro tri godine ranije u sasvim drugom kraju BiH." - rekao je Vacić

Vacić je u emisiji izjavio i da svim pripadnicima srpskih oružanih snaga Republike Srpske Krajine preti tužba od strane Hrvatske.

"Svako ko je nosio oružje da brani svoje ognjište u Republici Srpskoj Krajini, ko je bio pripadnik vojske Srpske Krajine, danas je pod pretnjom lažnih i tajnih optužnica Hrvatske koja želi da stvori nekakvu famu o velikosrpskoj agresiji i zato oni pkušavaju da nametnu nama teret izmišljenog genocida u Srebrenici da bi onda pokušali da stvore da je onda i kod njih bio nekakav genocid što je nemoguće dokazati." – rekao je on.

On je za takođe izjavio da je buduće postojanje EU upitno, s obizorm da je sve više evroskeptika na samom vrhu njenih država članica.

"Budućnost Evrope je u desnici, desne snage jačaju svuda. Uglavnom su druga najveća snaga u svim državama EU. Kada one dođu na vlast, onda će se sve te države odnositi prema EU. Mi ne možemo da uđemo u Evropu, jer smo već u Evropi, a pitanje je da li treba da uđemo u političku tvorevinu kao što je Evropska Unija jer će tu uvek biti pritisaka vezanih za lažni genocid u Srebrenici ili pzinavanje lažne države Kosovo. Postoji mnogo zamrznutih konflikata u svetu i niko se ne pritiska, već postoji normalna saradnja politička, bilateralna, na svaki način, i zato mi Srbi treba da se okrenemo sami sebi i svom narodu u Srpskim Zemljama. Da radimo na sebi, da zapošljavamo svoje ljude, ne samo da radimo kod nemaca, jer onda nam se svodi politika da li će Nemac da dođe ili ode. Mi treba da proizvodimo samo, nismo narod koji ne zna, mi smo narod Milutina Milankovića Pupina i Tesle. Srbi mogu da se izbore, mi smo agrarna zemlja, uvek smo bili zemlja radnika, seljaka, vojnika. Ne treba da kupujemo po velikim lancima, koji pripadaju stranim korporacijama već da se pomogne malim preduzetnicima, da postoji jedan domaćinski pristup, da budemo domaćini i ponosni što smo Srbi." – rekao je on.

Vacić je na kraju emisije istakao da kao što je desnica budućnost Evrope, tako je i Srpska Desnica budućnost Srbije, da će ući u institucije i moći da bude glas onih koji danas ne postoje u parlamentu, koji ne priznaju lažni genocid i lažnu državu Kosovo.

Miloševićeve poslednje reči pre nego što je zauvek otišao iz zemlje! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA