Najnovije

„Jugoslavija se raspala na fudbalskom terenu“: Ovako su to videli Italijani!

Laguna predstavlja više nego interesantnu priču. „Jugoslavija se raspala na fudbalskom terenu“, zaključuje junak ove knjige kojom se odaje poštovanje fenomenalnom fudbalu jedne zemlje koje više nema.

Foto: Laguna

Kako je izgledala tipična jugoslovenska porodica i zašto je fudbal postao njen ravnopravni član? „Jugoslovenski nokturno“ prati jednu takvu zajednicu kroz izmišljen i „tipičan“ slučaj Ace Mirkovića i njegove porodice, kao i dugi niz nerazmrsivo isprepletanih sportskih događaja i istorijskih drama kroz čitav razvojni put jugoslovenskog fudbala: od kraja Drugog svetskog rata do tragičnog raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Kuriozitet je da su ovu knjigu napisali ugledni italijanski novinari Emanuele Đulijaneli i Paolo Fruska motivisani razgovorima sa legendama jugoslovenskog fudbala kao što su Belodedić, Stojanović, Marović, Pančev, Jugović... autori smenjuju romansiranu priču jednog pasioniranog navijača i stvarna sećanja fudbalera, koji čitaoce uvlače u niz pobeda i poraza, padova i uspona, kako u sportu tako i u životu.

U izvrsnom prevodu Gordane Breberine iznad svega se uzdiže draž jedne neverovatne igre, sposobne da ujedini, podeli i izazove jedinstvena osećanja.

„Jugoslovenski nokturno: Roman o jednoj generaciji“ možete naći od četvrtka 3. juna u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs kao i na sajtu laguna.rs .

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA