Najnovije

PLAN DEMOKRATSKOG FRONTA: Obavezno poboljšanje odnosa sa Srbijom i Rusijom, nema novih izbora

Jedan od mogućih izlaza za razrešenje najteže političke krize u Crnoj Gori nakon izbora na kojima je posle tri decenije svrgnut režim Mila Đukanovića je potpisivanje koalicionog ugovora među koalicijama i partijama koje čine vlast.

Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

Iza ovog predloga stao je jedan od lidera DF Andrija Mandić, naglašavajući da posle “izdaje vlade parlamentarna većina mora da se dogovori kako dalje, a prvo na spisku je potpisivanje takvog ugovora, kojim bi bilo obuhvaćeno održavanje redovnog popisa stanovništva do kraja godine, potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC”…

– Demokratski front je spreman za dogovor. Druga strana nas gura u nekakvu priču da ćemo mi da obaramo vladu – kaže Mandić, koji je potvrdio da nekoliko članica autentičnih predstavnika manjinskih snaga žele da postanu deo vladajuće parlamentarne većine.

To je bilo poznatno i ranije, čak i pre izbora u Nikšiću, ali neko se potrudio da “drži” DPS na visokom procentu, a da predstavnicima manjina ne dozvoli ulazak u Vladu, tvrdi, za “Novosti”, jedan poslanik DF, prenosi Borba.

Šuška se da bi novi koalicioni ugovor sadržao odredbu o obaveznom poboljšanju odnosa sa Srbijom i sa Rusijom, sa nizom mjera u tom pravcu, navodi Dan.

Šta Vučić zagovara, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA