Najnovije

RUSKA VOJSKA SE PRIPREMA ZA "NOĆNU MORU": Šta se dešava dok NATO izvodi Morski povetarac 2021?

Na Krimu je, u pozadini NATO vežbi Morski povetarac, proverena borbena gotovost posada S-400.

Ruska vojska (Foto: mil.ru)

Šef odeljenja za informativnu podršku Crnomorske flote, kapetan drugog ranga Aleksej Rulev kaže da su kontrolni ciljevi sistema PVO S-400 tokom provere bili su Su-30SM, lovci Su-27, kao i bombarderi Su-24 i borbeni helikopteri.

- Posade aviona i helikoptera Crnomorske flote i vazduhoplovnog kompleksa Južnog vojnog okruga sprovele su obuku sa divizijama PVO S-400 i posadama samohodnih raketno-topovskih sistema Pancir tokom provere spremnosti dežurnih snaga i sistema PVO Krimskog poluostrva - rekao je Aleksej Rulev ...

Primetio je da je avijacija izvršila zadatak kako na maksimalnoj udaljenosti od zona detekcije radarskih stanica, tako i na ultra malim visinama, koristeći teren za pokriće, što je znatno zakomplikovalo zadatak PVO Krima. Zauzvrat, borbene posade kompleksa S-400 Trijumf i Pancir izvršile su elektronska lansiranja na ciljeve (bez stvarne paljbe).

Za radio Sputnjik, politički stručnjak Vladimir Jarala izrazio je mišljenje da vežbe Severnoatlantske alijanse u blizini ruskih granica predstavljaju stvarnu pretnju.

- NATO vežbe, koje se odvijaju na teritoriji Ukrajine u koordinaciji sa ukrajinskom vojskom, neposredna su pretnja Rusiji, jer se tamo razrađuju planovi za izvođenje udara i zauzimanje Krima, a strateški je ovo očekivanje takozvani Dan H, koji podrazumeva invaziju Ukrajine na teritoriju Rusija radi na premeštanju trupa, proučavajući buduće scenarije vojnih operacija u koordinaciji sa Oružanim snagama Ukrajine. Vojska se priprema za ono što za obične ljude izgleda kao neka vrsta užasa i noćne more. I u ovim uslovima Rusija reaguje u skladu s tim - rekao je Vladimir Jarala.

Vojni stručnjak, glavni urednik veb stranice MilitariRussia.ru Dmitrij Kornev, sa svoje strane, primetio je da je provera ruskog sistema PVO u ovom periodu opravdana.

Srbija kupuje od Rusije PVO sisteme Pancir i Krasuhu, helikoptere Mi-35 i Mi-17, rakete Kornet? Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA