Najnovije

MILO PRETI: Srbija kao i 90-ih ugrožava suverenitet nezavisnih država; sprečićemo ih uz pomoć partnera

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović tvrdi da odnos Srbije prema Crnoj Gori i drugim državama u ovom vremenu "neodoljivo liči na odnos Srbije prema susednim državama devedesetih godina", odnosno da "pod plaštom brige za navodno ugrožena prava srpskog naroda u susednim državama ugrožava suverenitet tih država".

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo CG)

"To se događalo devedesetih, epilog znamo - 140 ili 150 hiljada ljudskih žrtava, razorena vredna imovina, stvarana generacijama na prostoru bivše Jugoslavije i haški, odnosno sudski epilog za one koji su odgovorni za takve procese", rekao je Đukanović odgovarajući na pitanja na konferenciji za medije povodom posete članova Predsedništva BiH Šefika DŽaferovića i Željka Komšića Podgorici.

Izrazio je bojazan "da smo na putu da ponovimo takve greške", ali i poručio da se nada "da ćemo svojim sposobnostima unutar svog regiona, ali i uz pomoć, odgovornijih politika naših prirodnih saveznika, pre svega sa evropskog i evroatlanskog prostora uspeti da sprečimo da destrukcija dobije na zamahu i da se ponove najtragičnije greške koje smo preživljavali".

Dodao je da je kad je u pitanju odnos Crne Gore i Srbije nailazio na nerazumevanje u Beogradu za svoje stavove, prenose Vijesti.

"To me ni slučajno nije pokolebalo. Za razliku od mnogih drugih ljudi koji danas učestvuju u političkom životu u našem regionu ja sam neko ko je bio akter politike iz devedesetih godina, naravno da mi to sa jedne strane predstavlja opterećenje, a sa druge strane predstavlja dragoceno iskustvo da pokušam da ne napravim greške koje su se tada činile i da pokušam da blagovremeno upozorim sve druge da ne uđu u te greške", rekao je Đukanović.

O najavi novih protesta i litija u Crnoj Gori pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA