Najnovije

KURDI ZAVELI DIKTATURU U ALEPU: Uradili su nešto nezamislivo, narod ustao na oružje! (FOTO)

SDF je u petak je doveo na hiljade svojih naoružanih napadača u grad Manbidž u severnom delu Alepa kako bi pojačao svoje snage stacionirane u tom gradu, koji je već nedelju dana poprište velikih demonstracija i širokih narodnih protesta usmerenih protiv kriminalnih aktivnosti SDF-a, zahtevajući njihovo proterivanje sa tog područja.

Kurdske snage. (Foto: Jutjub)

Lokalni izvori iz grada Manbidža rekli su da je oko 5 hiljada takozvanih Unutrašnjih snaga bezbednosti "Asajiš" i snaga za borbu protiv terorizma povezanih sa SDF-om u petak u zoru počelo da ulazi u grad u pratnji preko 40 oklopnih vozila. Vozila su opremila mitraljeze u pokušaju da suzbiju tekuće narodne demonstracije u gradu protiv milicije i njene kriminalne prakse.

Izvori su izvestili da su se protesti meštana protiv milicije i njenih zločina u gradu i njemu povezanim delovima povećali od četvrtka uveče, što je primoralo miliciju da pošalje veliko pojačanje u pokušaju da suzbije demonstracije.

Sirijski arapski klanovi u gradu Alepo potvrdili su u izjavi podršku lokalnim stanovnicima grada Manbidž u severnom delu Alepa, koji su izašli da osude kriminalno delovanje SDF-a koje je povezano sa američkim snagama, zahtevajući njeno proterivanje sa područja i odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije uprkos planovima američke vojske i njenih separatističkih milicija.

Kfor će delovati prema odredbama Rezolucije 1244! Više o tome OVDE.

Izvor: SANA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA