Najnovije

TRAMP: Bio sam u pravu, koronavirus je potekao iz laboratorije!

Bivši američki predsednik Donald Trump zahteva od Kine isplatu deset milijardi dolara zbog uloge u pandemiji koronavirusa.

Donald Tramp. (Foto: Jutjub)

On poziva imunologa dr Entonija Faučija (80) da objasni tačno koliko je informacija znao o poslu koji se obavljao u Institutu za virusologiju u Vuhanu.

U svojoj izjavi Tramp je ismejao svog naučnog savetnika za pandemiju tvrdeći da je spasao stotine hiljada života odupiranjem Faučijevim smernicama o svemu, od zatvaranja granica, razvoja vakcina i nošenja maski.

„Sada će svi, pa i takozvani ‘neprijatelji’ početi da govore da je predsednik Tramp bio u pravu oko kineskog virusa, koji je došao iz laboratorije“, dodao je.

„Korespondencija između Faučija i Kine govori sama za sebe preglasno da bi to iko ignorisao. Kina bi trebalo da plati 10 milijardi dolara Americi, i svetu, za smrti i destrukcije koje su prouzročili“, istakao je on.

Republikanci tvrde kako mejlovi dokazuju da je Fauči znao da se u laboratoriji u Vuhanu vrše eksperimenti sa genetski modifikovanim koronavirusom.

Takođe, pokazuju kako je bio upozoren na mogućnost ‘bežanja’ virusa iz laboratorije, dok je on sve vreme javno insistirao na tome da je pandemija izbila prirodnim putem, prenosom sa životinje na čoveka.

Doktorka Li-Meng Jan, koja je bila među prvim ljudima koji su govorili o teoriji virusa pobeglog iz laboratorije, kazala je nakon objavljenih Faučijevih mejlova kako je kovid 19 neograničeno bio-oružje i kako su kineska vlada i određene strane organizacije, kao i neki naučnici sve zataškavali.

Li-Meng Jan je kazala kako je Fauči znao za kineska istraživanja i pre pandemije.

Vučić u isto vreme predlaže da se narod izjasni i brani Rio Tinto! Više o tome OVDE.

Izvor: jutarnjilist.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA