Najnovije

BAJDEN UOČI SASTANKA SA PUTINOM: SAD moraju da predvode svet sa pozicije snage!

Prvi inostrani "izlet" predsednika SAD DŽozefa Bajdena predviđa sastanke sa liderima NATO, EU i G7, a posetu bi trebalo da završi sastankom sa predsednikom Rusije, u Ženevi, 16. juna.Bajden je dodao da su Vašington i njegovi saveznici "ujedinjeni u obraćanju ruskim izazovima kada je u pitanju bezbednost Evrope" i obećao "značajne posledice za ponašanja koja krše suverenitet SAD, uključujući mešanje u demokratske izbore".

DŽo Bajden. (Foto: Flickr)

Prvi inostrani "izlet" predsednika SAD DŽozefa Bajdena predviđa sastanke sa liderima NATO, EU i G7, a posetu bi trebalo da završi sastankom sa predsednikom Rusije, u Ženevi, 16. juna.

Bajjden se osvrnuo na predstojeći sastanak sa Putinom i naveo da veruje da SAD "moraju da vode svet sa pozicije snage".

" U ovom trenutku globalne nesigurnosti, dok se svet još bori sa pandemijom koja pogađa jednom u 100 godina, ovaj put je da Amerika shvati svoje obnovljene obaveze prema saveznicima i partnerima, da demonstriramo sav kapacitet demokratije da bismo se suočili sa izazovima i odoleli pretnjama novog doba", rekao je predsednik SAD . Bilo da je u pitanju kraj kovid pandemije bilo gde u svetu, ispunjavanje zahteva ubrzane klimatske krize ili suočavanje sa, kako je rekao,  štetnim aktivnostima vlada Rusije i Kine, SAD moraju da predvode svet sa pozicije snage.

Bajden je dodao da su Vašington i njegovi saveznici "ujedinjeni u obraćanju ruskim izazovima kada je u pitanju bezbednost Evrope" i obećao "značajne posledice za ponašanja koja krše suverenitet SAD, uključujući mešanje u demokratske izbore".

Rio Tinto proteran i iz LJiga, sledi bitka za Gornji Milanovac! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA