Najnovije

TURSKI BOMBARDERI RASTURAJU GARU! Ankara poručuje: Nijedno mesto nije sigurno za teroriste! (VIDEO)

Turske snage u severnom Iraku ubile su još dva borca Radničke partije Kurdistana (PKK), izvestilo je tursko Ministarstvo odbrane 8. juna. Turske snage izvele su vazdušnu operaciju u regionu Gara, navodi se na Tviter nalogu Ministarstva.

Turski avioni (Foto: flickr. com)

- Nijedno mesto nije sigurno za teroriste! Kao rezultat koordinisanog rada naših turskih oružanih snaga i Nacionalne obaveštajne organizacije, dvojica terorista PKK otkrivena u regionu Gara na severu Iraka neutralisana su uspešnom vazdušnom operacijom našeg vazduhoplovstva - navodi se u saopštenju.

Operacija je izvedena u koordinaciji sa turskim oružanim snagama i turskom nacionalnom obaveštajnom organizacijom. Turski vazdušni napadi takođe su primećeni u oblasti Kani Masi u provinciji Dohuk, u severnom Iraku.

Turska vojska je pokrenula zajedničke operacije "Kandža-munja" i "Kandža-grom" protiv ćelija PKK u Kurdistanu 23. aprila.

Prema turskom Ministarstvu nacionalne odbrane, do sada je neutralisano više od 70 boraca PKK. Sa svoje strane, turska vojska je izgubila manje od deset vojnika u napadima PKK.

Ruska armija prebacuje rakete „Kinžal“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA