Najnovije

NOVI INCIDENT IZMEĐU RUSA I AMERIKANACA U SIRIJI: Moglo je da bude svašta posle ovoga (VIDEO)

Stalni pokušaji SAD da prošire svoj uticaj u regionu stvaraju bezbednosne izazove.

Rusi i Amerikanci u Siriji (Foto: Jutjub)

Na Telegram nalogu "Druge strane medalje" podeljen je snimak nedavne saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala vozila američkih snaga i vozila ruske vojne policije u severoistočnom regionu Sirije.

Video prikazuje američko međunarodno vozilo MaxxPro MRAB (Vozilo zaštićeno od mina) koje je s boka udarilo ruski oklopni transporter BTR-82a. Nezgoda je očigledno bila manja jer se činilo da su oba vozila netaknuta na snimku.

"Druga strana medalje" nije otkrila kada je niti precizirala u kom delu severoistočne Sirije se dogodila saobraćajna nezgoda. Takve nezgode su vrlo česte i obično su rezultat loše koordinacije između američkih i ruskih snaga koje deluju na severoistoku Sirije.

Ranije ovog meseca, jedinica ruske vojne policije blokirala je američku vojnu patrolu koja je prekršila mehanizam za rešavanje sukoba na severoistoku Sirije. Patrola se približila magistralnom putu M4 u severnom delu Hasake, bez prethodnog obaveštavanja ruske strane.

Situacija na severoistoku Sirije je donekle stabilna. Međutim, stalni pokušaji SAD da prošire svoj uticaj u regionu stvaraju bezbednosne izazove.

Ukrajina će se raspasti kao Jugoslavija. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA