Najnovije

ĐORĐEVIĆ OŠTRO O DIJALOGU: Opozicija pomaže Vučiću!

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević osvrnuo se u pisanom saopštenju medijima na jučerašnji sastanak u okviru dijaloga stranaka vlasti i opozicije, održan uz posredovanje članova Evropskog parlamenta.

Mlađan Đorđević. (Foto: HelmKast)

Đorđević je oštro kritikovao predstavnike opozicionih stranaka, rekavši da svi koji učestvuju u ovim razgovorima i idu na izbore „pomažu Aleksandru Vučiću i njegovom kriminalnom režimu“ da, kako je rekao, održi privid demokratije u Srbiji i još duže ostane na vlasti.

„Pri samom osnivanju pokreta Oslobođenje istakli smo da se ova vlast ne može smeniti na ovakvim izborima, te da oko slobodnih izbora nema nikakvih pregovora ili dogovora o uslovima – zna se kako slobodni izbori treba da izgledaju, oni su već propisani Ustavom i zakonima Srbije“, ističe lider Oslobođenja.

On je dodao da je jedini put za smenu režima građanska neposlušnost, a ne izbori na kojima je ishod unapred poznat.

„Opozicija je u zabludi da će nešto uspeti da dobije jer tamo kao ikebane sede tri nebitna evroparlamentarca koji su došli po dnevnice“, kaže Đorđević.

Lider Oslobođenja dodaje da predstavnici Evropskog parlamenta niti mogu, niti žele da nateraju Aleksandra Vučića na neke promene.

„Naročito ga neće naterati da razmontira ceo mafijaški sistem na osnovu kojeg već devet godina dobija izbore. Zapamtite, Aleksandar Vučić nikada nije pobedio na poštenim i slobodnim izborima!“, dodaje on.

Đorđević je objasnio da sami sastavi delegacija pokazuju koliko se vlast ustvari ruga opoziciji:

„Nije mi jasno zašto predstavnici tzv. opozicije, a tu su i bivši predsednik Srbije i bivši predsedavajući Generalne skupštine UN i doktori političkih nauka, misle da o izbornim uslovima mogu ozbiljno da razgovaraju sa Marijanom Rističevićem.“

Mađarski premijer objasnio nove podele u Evropskoj uniji! Više o tome OVDE.

Izvor: Srbin Info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA