Najnovije

UBISTVO KOJE BI MOGLO SKUPO DA KOŠTA ID: Brutalno likvidirali pripadnika SDF-a, Kurdi će se osvetiti (FOTO)

Ćelije ID nastavljaju da operišu protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i njihovih pridruženih organizacija na jugoistoku Deir ez-Zora.

ID (Foto: Jutjub)

Kasno uveče 9. jula, naoružani ljudi za koje se veruje da su članovi terorističke grupe pucali su i ubili Kalida Saleha al-Dubisija u gradu al-Kasra, navodi novinska agencija Havar.

Al-Dubisi je bio član lokalnog saveta al-Kasre koji je deo Autonomne uprave severne i istočne Sirije (AANES), izvršnog krila SDF-a. U prošlosti su oni nekoliko puta bili na meti ID ćelija.

U vezi s tim, novinska agencija ID, Amak, objavila je 10. jula fotografije na kojima se vidi pogubljenje civila koji je optužen za špijuniranje po naređenju SDF-a. Amak je u kratkom postu tvrdio da se pogubljenje dogodilo u gradu al-DŽurazi al-Garbi. Žrtva još nije identifikovana.

SDF i njegov glavni saveznik, koalicija koju predvode SAD, redovno sprovode operacije protiv ćelija ID na jugoistoku Deir ez-Zora. Ipak, uticaj terorističke grupe u regionu nastavlja da raste.

SIS je iskoristio rastuće tenzije između arapskih lokalnog stanovništva i SDF-a pod vođstvom Kurda kako bi širio svoju radikalnu ideologiju na jugoistoku Deir ez-Zora. Grupa takođe koristi atentate i pogubljenja kao sredstvo za terorisanje svojih protivnika u regionu.

Još jedna američka baza u Siriji je napadnuta. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA