Najnovije

PUT DO ZLATA NIKAD LAKŠI, A ON SE DVOUMI! Od 19 najboljih nakon Noleta, u Tokiju ne igra ovih 11 tenisera!

Novak Đoković i dalje je u dilemi da li će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje će zbog kovid protokola biti jedinstvene u istoriji.

Novak Đoković (foto: Jutjub)

Za sada je poznato da će 188 aktera učestvovati u pet disciplina, muškom i ženskom singlu i dublu, odnosno u mešovitom ublu.

Da bi igrali, takmičari moraju da ispune određene uslove u vezi sa učešćem u Dejvis kupu ili Bili DŽin Kupu, a kvalifikacija za pojedinačna takmičenja zasniva se prvenstveno na svetskoj rang listi od 14. juna 2021. godine, sa 56 igrača koji učestvuju na muškom i ženskom takmičenju.

Šest od preostalih osam slotova dodeliće se kontinentalno preko Nacionalnog olimpijskog komiteta, a poslednja dva mesta su rezervisana za državu domaćina i za prethodnog osvajača zlatne olimpijske medalje ili Grend slem šampiona.

Format na Olimpijskim igrama u Tokiju sastoji se od 64 igrača u muškom singlu, biće šest takmičarskih kola.

Prvo kolo igralo bi se 24. i 25. jula, drugo kolo je na programu 26. i 27. jula, osmina finala se igra 28. jula, četvrtfinale 29. jula, polufinale 30. jula, a dan pauze postoji za finaliste.

Već 31. jula igra se meč za bronzu, a 1. jula se turnir završava finalnim duelom.

Turnir bi svakako trajao kraće od Grend slema koji obuhvata pune dve nedelje, a Novaku bi odluku sa „da“ mogla da olakša konkurencija.

Posle osvajanja Vimbldona, otišao je u Crnu Goru na odmor i preostaje mu da odluči da li će prihvatiti brojne kovid protokole koje Japan propisuje.

Već su sigurni putnici Miomir Kecmanović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, koja će pored singla u dublu igrati sa Aleksandrom Krunić.
Novak Đoković

Ipak, najviše se čeka dolazak Novaka, koji ima još jedan adut za nastup – tvrdu podlogu.

Rekorder je Australijan opena sa devet titula, ima tri titule US Opena, pa je čak 9 od 12 Grend slem titula osvojio na ovom terenu.

Uz Novaka, Miomir Kecmanović se direktno plasirao kao 47. na svetu, biće u grupi 56 igrača koji igraju na osnovu rangiranja.

Što se najuže konkurencije tiče, Novaku na putu neće stajati Rafael Nadal, Rodžer Federer i Dominik Tim, koji je već dugo zbog povrede van stroja.

Četvorica igrača iz Top 10 je van konkurencije, pa nema mnogo prepreka za Đokovića na putu do zlata, koje mu je izmaklo 2012. i 2016.

Nadal je Igre otpisao već posle Rolan Garosa, a Federer je to učinio pre nekoliko dana.

„Doživeo sam pad na koleno tokom turnira na travi i morao sam da se povučem sa Olimpijskih igara u Tokiju. Veoma sam razočaran, jer mi je čast i vrhunac karijere svaki put kada sam predstavljao Švajcarsku. Želim celoj švajcarskoj ekipi puno sreće i navijaću za njih. Krenuo sam sa oporavkom i nadam se da ću se vratiti do kraja godine“, napisao je Federer, a nekoliko elitnih otkaza pokrenulo je lavinu.

    Top 20 tenisera sa ATP liste i Olimpijske igre

    1 – Novak Đoković, pod znakom pitanja

    2 – Danil Medvedev

    3 – Rafael Nadal – ne igra

    4 – Stefanos Cicipas

    5 – Dominik Tim – ne igra

    6 – Aleksandar Zverev – ne igra

    7 – Andrej Rubljev

    8 – Rodžer Federer – ne igra

    9 – Mateo Beretini

    10 – Roberto Bautista Agut – ne igra

    11 – Dijego Švarcman

    12 – Pablo Karenjo Busta

    13 – David Gofan – ne igra

    14 – Denis Šapovalov – ne igra

    15 – Kasper Rud – ne igra

    16 – Gael Monfis

    17 – Hubert Hurkač

    18 – Miloš Raonić – ne igra

    19 – Kristijan Garin – ne igra

    20 – Grigor Dimitrov  – ne igra

Dva su uslova za ulazak na Marakanu na prvi meče Zvezde sa publikom posle toliko vremena, i ne nije vakcina! Saznajte OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA