Najnovije

ŠTA NAM RADE SLOVENCI! Komercijalna banka zatvaranje filijale predstavlja kao "unapređenje poslovanja", a gužve nenormalne!

Otkad je slovenačka NLB banka preuzela Komercijalnu banku, često ćete zateći gužve pred vratima ove banke, a čekanje za obavljanje uobičajenih transakcija traje u nekim filijalama često i preko sat vremena, a dešavalo se da izađe i na skoro dva sata.

Red pred Komercijalnom bankom (foto: Pravda)

U Komercijalnoj banci to objašnjavaju kovid merama, te da ne sme da im radi svaki šalter, već svaki drugi, kako bi se napravio razmak. I umesto da naprave staklene zidove između šalterskih radnika, ako je već to problem, lepše im je da se stvaraju gužve i da ih nezadovoljni klijenti napuštaju.

Najnoviji potez gorko je nasmejao klijente ove banke. Oni su poslali obaveštenje klijentima čija je matična filijala u Makedonskoj ulici u Beogradu, u kojoj ih obaveštavaju da njihovu dokumentaciju prebacuju u filijalu na Trgu Nikole Pašića. Međutim, nigde ne spominju da je reč o gašenju ekspoziture, iako to jeste, već govore o “unapređenju poslovanja”  i “spajanju sa većom ekspoziturom”.

Evo šta kažu:

“Sa željom da unapredimo poslovanje sa klijentima i obezbedimo Vam još kvalitetnije servise i usluge, ekspozitura Komercijalne banke u Makedonskoj biće spojena sa većom ekspoziturom u Beogradu na Trgu Nikole Pašića 2 (Igumanova palata), i na ovoj adresi nastavlja sa radom od 19.07.2021. godine.

Vaši podaci i dokumentacija biće automatski prebačeni u novu ekspozituru, koju u svakom trenutku možete promeniti podnošenjem zahteva u ekspozituri koju sami odaberete.

Vaši ugovori, usluge, brojevi računa i platnih kartica ostaće nepromenjeni, a na raspolaganju Vam ostaju i sve ostale ekspoziture i bankomati iz razgranate mreže naše banke.

Za još jednostavnije, brže i povoljnije obavljanje svakodnevnih transakcija, savetujemo Vam elektronsko i mobilno bankarstvo, dostupno sa bilo kog mesta, dvadeset četiri časa dnevno, sedam dana u nedelji i 365 dana u godini.”

Iako je jasno između redova da se radi o zatvaranju filijale u Makedonskoj ulici, kako se umesto reči “gašenje” pominje reč “unapređenje”, za svaki slučaj smo to proverili u Komercijalnoj banci, gde su nam potvrdili da se ova filijala “nažalost gasi”, kako nam je rečeno.

Nije nam jasno o kakvom se unapređenju poslovanja radi, ako se zna da redovi za novac posebno u ovoj banci podsećaju na redove za ulje i šećer iz devedesetih godina, a da smanjenjem broja ekspozitura gužve mogu biti samo veće.

Gužve ispred Komercijalne banke zimus (foto: Pravda)

Takođe, nismo sigurni da je “spajanje sa većom ekspoziturom” primerena sintagma, budući da se ove dve filijale ne mogu fizički spojiti, jer su u različitim ulicama koje se čak i ne seku, već se samo radi o prebacivanju posla koje obavljaju dve ekspoziture, u jednu od njih. 

No, mora se čestitati novim vlasnicima, da imaju zaista dobru pi-ar službu koja praznu čašu prikazuje kao polupunu.

Kako je ministar finansija Mali duhovit čovek, pa optužuje bivše pajtose da su lopovi, čitajte OVDE.

Izvor: Pravda, N. B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA