Najnovije

DODIK PODNOSI TUŽBU! Zloupotrebili su svoj politički položaj, mora im se stati na put!

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će podneti tužbu protiv sudija Ustavnog suda BiH, koji, prema njegovoj oceni, stalno dokazuje da je politički organ i da radi neustavno.

Milorad Dodik. (Foto: Jutjub)

"Pokrenuo sam pitanje zastave samo da bi se videlo da taj ustavni sud ne odlučuje po Ustavu, nego odlučuje po nekim svojim kriterijumima. Nigde nema dokaza da je Predsedništvo BiH, za šta je bilo nadležno, potvrdilo odluku o Zakonu o zastavi", rekao je Dodik u Sarajevu, prenosi RTRS.

Poručio je da će kao član Predsedništva BiH podneti za svakog od sudija Ustavnog suda krivičnu prijavu za kršenje Ustava i zloupotrebu položaja i ovlašćenja, i za strane i domaće sudije. "Za domaće ovde, a strane, videćemo, u zemljama iz kojih dolaze", rekao je Dodik.

Ukazao je da je zakonski uslov da Zakon o zastavi bude usvojen u parlamantu i da ga potvrdi Predsedništvo BiH, koje to nikada nije uradilo.

Ustavni sud BiH utvrdio je da je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio Dodik, u saglasnosti sa Ustavom BiH, preneli su prethodno mediji.

Hrvatski policajci slavili uz srpsku muziku! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA