Najnovije

DODIK: Milo Đukanović je isfrustrirani očajnik koji je izgubio vlast!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović „politički klevetnik koji se pojavljuje kao samozvani vrhunski suditelj i ocenjivač, posebno pred međunarodnim predstavnicima“.

Dodik (Foto: Jutjub)

- Pokušava na taj način da sebe predstavi kao demokratu, iako se poslednjih godina u svojoj državi promovisao kao političar koji osporava osnovna ljudska prava, poput prava na slobodu veroispovesti - rekao je Dodik komentarišući Đukanovićeve izjave na konferenciji o zapadnom Balkanu.

Ne može da preboli

Srpski član Predsedništva rekao je da je potpuno legitimno da Srbija kao ozbiljna država čuva interese svih Srba u regionu i takvi potezi srpske države i njenog predsednika Aleksandra Vučića, koji su za svaku pohvalu, ne ugrožavaju nikoga, a to što ta posvećenost Srbije prema svom narodu smeta Đukanoviću i ne čudi, jer on ne vodi računa ni o velikoj većini državljana Crne Gore.

On je ocenio da je Đukanović posebno ličan prema SPC, jer je zbog neprimerenog sukoba sa njom izgubio sebi veoma dragu vlast, što nikako ne može da preboli.

- Zaboravlja pritom da je SPC starija od Crne Gore i da je on predsednik države čiji su upravo građani u ogromnoj većini vernici te iste Crkve, čija mu je popularnost u Crnoj Gori zasmetala i pokušao je da je uruši diskriminatorskim zakonom - bio je jasan Dodik.

Optužbe

On je zaključio da su napadi na SPC „očajničke izjave isfrustriranog političara na zalasku, koji je izgubio vlast i nastavlja da deluje sa pozicija crnogorskog ultrašovinizma i etnocentrizma“.

Podsetimo, Milo Đukanović je na konferenciji o ZB u Bratislavi rekao da se Srbija nikada nije pomirila sa nezavisnošću Crne Gore, da SPC teži klerofašizumu, kao i da je kriva za tzv. genocid u Srebrenici.

DŽihadisti udarili žestoko, Asadova vojska će nemilosrdno uzvratiti. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA