Najnovije

KOMPLETNA CRNOMORSKA FLOTA U PRIPRAVNOSTI: Ukrajinski obaveštajac potcenjuje rusku moć

Predstavnik glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki rekao je da je Rusija uključila čitav sastav Crnomorske flote zbog vojnih vežbi Sea Breeze 2021, u kojima učestvuju Ukrajina i zemlje NATO-a, pišu ruski mediji.

Ruska mornarica (Foto: Jutjub)

Prema rečima Skibickog, Rusija pokazuje svoje „agresivne namere“, ali svetska zajednica „pokazuje solidarnost sa Ukrajinom“. Takođe je '’pohvalio'’ rusku flotu, rekavši uvereno da je njen potencijal „daleko inferiorniji“ od snaga kijevskih saveznika.

„Vidimo da je Rusija za posmatranje vežbi dovela na more gotovo celo svoje postojeće pomorsko osoblje koje izvršava zadatke koji joj nisu svojstveni ... Ali Rusija očigledno nema dovoljno radne snage i resursa“, rekao je Skibicki.

Sea Breeze je najveća ikada održana međunarodna vojna vežba u Ukrajini. Vežba Sea Breeze 2021 započela je 28. juna u Crnom moru i trebalo bi da se nastavi do 10. jula. U vežbi učestvuje 5.000 vojnika iz 32 zemlje, kao i 32 broda, 40 aviona i 18 timova za specijalne operacije i ronilačkih grupa. Neki od njih će predstavljati zemlje NATO-a.

Vojna vežba Sea Breeѕe se održava u Ukrajini od 1997. godine u skladu sa Memorandumom o razumevanju i saradnji u odbrani i vojnim odnosima između američkog i ukrajinskog ministarstva odbrane. Tokom vežbe se uvežbavaju pomorski i kopneni manevri.

Gde će izbiti sukob najjačih sila, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA