Najnovije

PRVA POBEDA! Direktor bolnice prijavljen za diskriminaciju nevakcinisanih, pa ekspresno povukao meru!

Nakon prijave inspekciji rada koju je danas u Užicu podneo Sindikat Sloga iz tog grada, v.d. direktor Opšte bolnice u Užicu dr Slobodan Jovićević povukao je meru zabrane dolaska na posao nevakcinisanima bez PCR testa koji treba sami da plate, saopštio je ovaj sindikat.

Dr Slobodan Jovićević (foto: Jutjub)

”Nakon jučerašnje odluke koju je doneo v.d. direktor Opšte bolnice Užice dr Slobodan Jovićević kojom se nalažu protiv zakonite mere prema zaposlenima i prema pacijentima reagovao je Sinndikat Sloga Grad Užice. Predsednik sindikata Glišo Vidović je jutros podneo prijavu Inspekciji rada – Odeljenju u Užicu protiv Zdravstvenog centra Užice u svojstvu pravnog lica i v.d.  direktora Jovićević Slobodana kao odgovornog postupajućeg lica, u kojoj je naveo svu protivpravnost takve odluke”, navodi se u saopštenju.

Kako se kaže, istovremeno je Vidović poslao dopis dr Slobodanu Jovićeviću “u kome je zahtevao da se sporna odluka stavi van snage jer je protivzakonita i diskriminatorska prema delu zaposlenih”.

Obraćanje Sindikata v.d. direktoru bolnice (foto: Sloga)

“Na našu reakciju gospodin dr Jovićević je reagovao tako što je pozvao putem telefona predsednika Gliša Vidovića, ukazao mu da će sporna odluka biti stavljena van snage i da će zatražiti tumačenje od strane Ministarstva zdravlja”, ističe se u obraćanju.

Sindikat je pozdravio hitnu reakciju dr Jovićevića i stavljanje Odluke van snage “gde je isti pokazao odgovornost prema zaposlenima i javnosti”, te, kako se navodi, “kao savestan rukovodilac zatražio mišljenje kompetentne pravne struke iz ministarstva”.

Stavljanje odluke van snage (foto: Sloga)

“Imajući u vidu ko je pravnik u Opštoj bolnici u Užicu, koji je sastavljao i dostavio na potpis direktoru spornu odluku ne čudi nas što je imala takav sadržaj. Ipak doktor nije pravnik, a u budućnosti Opšta bolnica mora razmišljati o zaposlenju kompetentnog pravnika”, zaključuje se u saopštenju.

Inače, u prekršajnoj prijavi protiv dr Jovićevića navodi se da je prekršio čl. 21. Ustava Srbije, čl. 18. zakona o radu, te čl. 16. Zakona o zabrani diskriminacije, a prijava glasi i za prekršaj iz čl. 274. stav 3. Zakona o radu, dok je Zdravstveni centar Užice prekršajno prijavljen prema tački 274. stavu 1. tačka 1. istog zakona.

Prekršajna prijava (foto: Sloga)

A bolnice planiraju da odbiju i pacijente, ako nisu vakcinisani, čitajte OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA