Najnovije

KOLINDA NA ČELU NATO PAKTA? Ozbiljan kandidat za generalnog sekretara

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je počastvovana što je mediji spominju kao favoritkinju za naslednicu generalnog sekretara NATO-a i priznaje da kako kaže, nije iznenađena.

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Jutjub)

„Uistinu sam počastvovana time što me spominju u tako uglednom društvu za tu izuzetno važnu dužnost. Uostalom, to je i svojevrsno priznanje i dodatna međunarodna potvrda za Hrvatsku. Reći bilo šta više od toga u ovom trenutku bilo bi zaista preuranjeno i krajnje neprofesionalno”, rekla je Grabar Kitarović za zagrebački Jutarnji list.

Grabar-Kitarović se, inače, nalazi u Tokiju gde je prisustvovala sjednici Međunarodnog olimpijskog odbora u čije je članstvo izabrana u julu prošle godine kao četvrta osoba iz Hrvatske i prva žena.

O njoj kao ozbiljnoj kandidakinji je prošle godine pisao Politiko u kontekstu da je vreme da napokon žena bude na čelu Alijanse i da su u mnogim zemljama već krenula nagađanja o tome ko bi mogao da nasledi aktuelnog Jensa Stoltenberga, kome mandat ističe naredne godine.

U tom kontekstu se uz bivšu predsednicu Hrvatske spominju bivša litavska predsednica Dalia Gribauskaite i aktualna predsednica Estonije Kersti Kaljulaid.

O ukrajinskom scenariju za Nagorno-Karabah pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA