Najnovije

Vučić odgovorio Erdoganu na izjavu o Kosovu: Ovo nije tursko, niti je ikada bilo, suprotstavićemo se

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija da se suprotstavi ako dođe do novog lobiranja za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić (Foto: Jutjub)

Vučić je na pitanje o najavi predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost tzv. Kosova, rekao za tv Pink da je to realno, jer je Turska velesila, a Erdogan veliki lider.

- Pokušaću da razgovaram sa njim. Do 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu obe strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje. Ako od 1. septembra, ili možda pre toga, krenu u akciju priznavanja mi ćemo se tome suprostaviti - naglasio je on.

Vučić je istakao da je Turska velika sila, da je on u poređenju sa Erdoganom mali i zanemarljiv, ali je podvukao da Srbija nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprostavi.

- Srbija štiti svoje. Ovo nije tursko, pripada Srbiji. Nama ostaje jedino da se borimo za svoju zemlju i svoj naroda. On je mnogo moćan, a mi nismo, ali verujem da će malo ublažiti svoj stav - rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija nema alternativu nego da se bori za svoju zemlju.

Hrvati ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Tesla Srbin. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA