Najnovije

UDARILI NA JAČEG OD SEBE! Sistemi PVO ruske proizvodnje oborili sve izraelske rakete ispaljene na sirijski Homs! (FOTO)

Sve četiri rakete koje su izraelski ratni avioni ispalili na sirijsku provinciju Homs rano u četvrtak, sirijska vojska je oborila pomoću sistema PVO ruske proizvodnje „Buk“, saopštila je ruska vojska.

Sirijska PVO. (Foto: Ministarstvo odbrane Sirije)

Dva izraelska aviona F-16 ispalila su navođene rakete iz libanskog vazdušnog prostora, u četvrtak oko 01:11 po lokalnom vremenu.

„Sve četiri rakete uništile su dežurne sirijske jedinice PVO, koristeći sisteme Buk-M2E ruske proizvodnje“, navodi se u saopštenju Ruskog centra za pomirenje u Siriji.

Video zapisi i fotografije presretanja objavljeni su i po društvenim mrežama.

To je bio drugi izraelski napad na Siriju ove nedelje, za vreme muslimanskog praznika Kurban-bajrama koji je počeo u ponedeljak.

U utorak su četiri izraelska aviona ispalila osam projektila na provinciju Alep, pogađajući jednom raketom naučnoistraživački objekat u gradu Safira. Sedam od osam raketa, međutim, sirijske jedinice PVO oborile su sistemima "Buk-M2" i "Pancir-S", rekao je šef Centra za pomirenje kontraadmiral Vadim Kulit.

Tokom napada u utorak, izraelski avioni ušli su u sirijski vazdušni prostor kroz područje Al Tanf na jordanskoj granici, pod kontrolom američke vojske, saopštio je Centar za pomirenje.

Izraelske odbrambene snage godinama na sirijsku teritoriju pokreću vazdušne napade, a Tel Aviv je saopštio da je to "samoodbrana usmerena na iranske ciljeve".

Damask je protestovao protiv napada, nazivajući ih aktima agresije. Ranije ovog meseca, Rusija, Turska i Iran zajednički su osudili „stalne“ izraelske napade kao kršenje „međunarodnog prava, međunarodnog humanitarnog prava, suvereniteta Sirije i susednih zemalja“.

Rusija hoće da pomogne, spremni su da nam isporuče PVO sisteme! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA