Najnovije

UKRAJINA ĆE MU DOĆI GLAVE: Sprema se Bajdenov impičment

Američki novinar Mark Tisen u svom članku „Bajden je počinio zločin protiv Ukrajine dostojan impičmenta?“ predložio da se razgovara o impičmentu američkog predsednika DŽoa Bajdena zbog dogovora sa Nemačkom o „Severnom toku - 2“.

DŽo Bajden (Foto: flickr)

U Vašington Postu Tisen piše da šef Bele kuće vrši pritisak na ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog i prisiljava ga da pristane na uslove koji su nepovoljni za Kijev.

Podsetio je da su demokrate 2019. godine pokrenule postupak impičmenta protiv tadašnjeg predsednika Donalda Trampa, jer je, po njihovom mišljenju, izvršio pritisak na Zelenskog da istraži korupcionaški skandal sa Hanterom Bajdenom.

„Sada je administracija Bajdena možda izvrnula ruke Zelenskog da bi se pomirio sa američko-nemačkim sporazumom koji bi Berlinu, zajedno sa Moskvom, omogućio da završi izgradnju gasovoda Severni tok 2“, rekao je Tisen.

„Da li je Bajden zaista primorao Zelenskog da pristane na energetsku dominaciju Rusije u zamenu za posetu Beloj kući? Vreme je da se postave menadžeri za impičment! " - piše.

Novinar je podsetio da je Tramp vodio oštru politiku prema Moskvi i uspeo da zaustavi izgradnju Severnog toka 2 uz pomoć sankcija, dok je njegov naslednik obustavio vojnu pomoć Kijevu, odobrio produženje ugovora o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateških ofanzivno naoružanje (START-3) i sklopio ugovor o gasovodu.

Tisen je dodao da je malo verovatno da će Bajden biti opozivan zbog njegove "meke" politike prema Ruskoj Federaciji. Zaključio je da je zahtevanje Zelenskog da pristane na „ubilački“ projekat „sramotan čin“ čak i ako ne podrazumeva uklanjanje američkog predsednika sa vlasti.

Juče je postalo poznato da je podrška Bajdenu prvi put pala na 50%. Prema Gallup fondaciji, u julu je taj indikator pao na najnižu vrednost tokom Bajdenovog mandata na mestu predsednika. Oko 45% ispitanih Amerikanaca ne odobrava njegove aktivnosti.

Kada je demokratija u SAD nestala, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA