Najnovije

ZAKUVALO SE NA GRANICI: Azerbejdžan otvorio vatru na jermenske pozicije

Kao rezultat granatiranja sa azerbejdžanske strane, ranjeno je troje pripadnika jermenske vojske. Nema opasnosti po njihove živote, saopštava Ministarstvo odbrane Jermenije.

Jermenski položaj (Foto: Ministarstvo odbrane Jermenije)

Ministarstvo tvrdi da su oružane snage Azerbejdžana otvorile vatru na položaje jermenske vojske na granici u armenskoj oblasti Gegarkunik.

Prema izvorima, granatiranju su prethodili pucnji u azerbejdžanska vojna uporišta.

„Ministarstvo odbrane Republike Jermenije navodi da nije preduzelo uzvraćanje vatre do trenutka kada su oružane snage Azerbejdžana otvorile vatru na jermenske položaje“, kažu u jermenskom vojnom ministarstvu, prenosi Armenia Today.

Jerevan je izašao sa oštrom osudom provokativnih akcija Bakua.

Ranije u petak, 23. jula, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo je jermenske oružane snage za granatiranje položaja njihove vojske u regionu Kelbadžar, usled čega je jedan vojnik ubijen.

Kako su jermenski mediji izvestili pozivajući se na lokalne vlasti, azerbejdžanske oružane snage trenutno intenzivno granatiraju položaje jermenske vojske u pravcu sela Kut, oblast Gegarkunik na istoku Jermenije. „Hitna pomoć je otišla na položaje“, citira Interfaks reči načelnika sela Kut Akopa Avetjana.

List Izvestija podseća da su azerbejdžanske oružane snage 19. jula nekoliko sati pucale na jermenske položaje na delu Jeraš na jermensko-azerbejdžanskoj granici. Istovremeno je korišćeno vatreno oružje različitih kalibara, uključujući minobacače.

Krajem maja, Azerbejdžan je izjavio spremnost da reši pitanje granice sa Jermenijom, podržavajući ruski predlog o stvaranju trilateralne komisije za razgraničenje azerbejdžansko-jermenske granice.

Pre toga, Ministarstvo odbrane Jermenije izjavilo je da je azerbejdžanska vojska privela šest jermenskih vojnika koji su izvodili inženjerske radove na graničnom delu u regionu Gegarkunik. Prema navodima ministarstva, ovi radovi su izvedeni na jermenskoj teritoriji.

Kako ginu Turci u Siriji, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA