Najnovije

ANKETA "DA LI SU UKRAJINCI I RUSI JEDAN NAROD?" RAZBESNELA KIJEV: Nije rađena u Donbasu, broj onih koji su rekli da je ogroman!

Više od 40 odsto Ukrajinaca deli mišljenje ruskog predsednika Vladimira Putina da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, deo jednog istorijskog i duhovnog prostora, rezultati su istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela Rejting sociološka grupa i objavila danas na svojoj internet stranici.

Donjecka Narodna Republika. (Foto: dnr.ria)

- Četrdeset jedan procenat anketiranih Ukrajinaca rekao je da misli da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, ali 55 odsto anketiranih Ukrajinaca, međutim, ne deli ovo mišljenje - rekao je anketar, prenosi agencija Tas s.

Kako se navodi, rezultati ankete razlikuju se u zavisnosti od političkog pogleda. Ideju da su Rusi i Ukrajinci jedan narod podržava 65 odsto anketiranih u istočnoj Ukrajini i 56 odsto na jugu Ukrajine, dok se 70 odsto ispitanika na zapadu Ukrajine ne slaže sa ovim stavom.

Anketa je sprovedena od 23. do 25. jula, kod 2.500 ispitanika i u svim ukrajinskim regijama, osim onih koje ne kontroliše Kijev.

Evo šta bi sve moglo da nas očekuje posle prvog avgusta! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA