Najnovije

NASTAVAK SUKOBA U KARABAHU: Tri jermenska vojnika poginula u borbama

Tri jermenska vojnika poginula su u borbama na granici sa Azerbejdžanom, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Jemrenije. Još dvojica su ranjena, a sukob se nastavlja, dodaje se u saopštenju, prenose RIA Novosti.

Nastavak sukoba (Foto: Ministarstvo odbrane Jermenije)

Baku je saopštio o granatiranju granice od strane Jermena, usljed čega su, kako se navodi, ranjena dva azerbejdžanska vojnika.

Ministarstvo odbrane Jermenije, takođe je noćas saopštilo o borbama na granici sa Azerbejdžanom. 

"U 03.40 časova jedinice oružanih snaga Azerbejdžana ponovo su sprovele provokaciju i prekršile primirje na severoistočnom delu jermensko-azerbejdžanske granice. Borbe su u toku", kaže se u saopštenju.

Potom je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo Jermeniju za provokacije.

"Jedinice oružanih snaga Jermenije nastavljaju provokacije na delu Kelbadžar jermensko-azerbejdžanske državne granice. 28. jula, počev od približno 00:50, jedinice oružanih snaga Jermenije sa borbenih položaja smeštenih u različitim pravcima u regionu Basarkečar, sa lakim naoružanjem i bacačima granata su ponovo gađale položaje azerbejdžanske vojske na teritoriji regiona Kelbadžar. Vojska je bila izložena intenzivnom granatiranju“, navelo je azerbejdžansko ministarstvo odbrane.

Oni su takođe prijavili dva ranjena u granatiranju.

Odnosi između dve zemlje su veoma napeti, uglavnom zbog situacije oko Nagorno-Karabaha. Prošle godine, još jedan sukob se završio zaključenjem sporazuma u korist Azerbejdžana - Jermenija je vratila regije Kelbadžar, Lačin i Agdam, dok su ruski mirovnjaci rapoređeni u region. Potpisivanje dokumenta izazvalo je političku krizu u Jerevanu.

Ameri zadivljeni Belgorodom, podmornicom koju nazivaju oružjem za sudnji dan. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA