Najnovije

RUSKI AMBASADOR: Pretnja BiH nije Rusija, nego oni koji podrivaju dijalog konstitutivnih naroda

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da se Rusija ni na koji način ne može smatrati pretnjom za BiH, jer se zalaže za svestrani razvoj ravnopravnih i obostrano korisnih odnosa sa BiH.

Igor Kalabuhov (Foto: Jutjub)

- Pretnju predstavljaju oni koji joj kategorički nameću smernice razvoja, mešaju se u unutrašnje političke procese, svojim neodgovornim delovanjem podrivaju dijalog konstitutivnih naroda, što je jedina osnova za uspostavljanje klime stabilnosti i pomirenja u BiH - rekao je Kalabuhov za "Glas Srpske".

Komentarišući tvrdnje odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da je primetan narastajući uticaj Rusije i Kine u BiH, Kalabuhov je naveo da je visoki predstavnik u BiH osoba koja fokusira napore cele međunarodne zajednice, uključujući Rusiju i Kinu.

- Nažalost, poslednjih godina visoki predstavnik počeo je sebe doživljavati, ne kao posrednika u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, već kao provodioca isključivo "evropske ideje", kojoj navodno smetaju "maligne snage" - naglasio je Kalabuhov.

Na pitanje kako komentariše Inckov poziv upućen EU da se jače angažuju u BiH samo zbog jačanja uticaja Rusije i Kine, Kalabuhov je istakao da je određivanje prioriteta spoljne politike isključiva nadležnost BiH, a ne visokog predstavnika i njegove kancelarije.

Kako je Vučić ustuknuo pred Inckom, pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA