Najnovije

DNR ODGOVORILA VELIKOJ BRITANIJI: Ukrajina je dobrodošla u Donjeck

Donjecka Narodna Republika odgovorila je na izjavu Velike Britanije u kojoj je izražena nada da će ukrajinska fudbalska reprezentacija uskoro moći da igra u Donjecku.

Donjeck (Foto: RIA Novosti)

Portparol delegacije DNR u Kontakt grupi Vladislav Moskovski rekao je da je Republika spremna da ugosti ukrajinski tim, pa čak i utakmice budućeg svetskog ili evropskog prvenstva.

„London je predstavio svoj „predlog“za rešavanje sukoba u Donbasu.

U vreme kada ukrajinski delegati prećutkuju pregovore, ambasada Velike Britanije pre meča Engleske i Ukrajine izrazila je nadu da bi ukrajinski tim uskoro mogao da igra u Donjecku.

Donjecka Narodna Republika je, naravno, spremna da nacionalnom timu pruži takvu priliku slanjem zvanične prijave FIFA-i da bude domaćin nekoliko utakmica budućeg Svetskog ili Evropskog fudbalskog prvenstva u DNR, u kojima, između ostalog, se mogu pozvati na podršku ove inicijative iz Britanske ambasade u Ukrajini.

Srećni smo što smo domaćini ukrajinskog tima u okviru Humanitarnog programa za ponovno ujedinjenje naroda Donbasa i podrške građanima koji govore ruski jezik u Ukrajini. Mogu dođu preko kontrolnog punkta Novotroickoje u blizini NJujorka (naseljeno mesto u delu Donbasa koji kontroliše Kijev – prim. red.).

Sigurni smo da britanska ambasada zna gde je to. Ali uz samo jedan uslov: da dođu igrači, a ne agenti SBU, diverzanti i drugi slični kontingent Oružanih snaga Ukrajine, za čije aktivnosti Vrhovna Rada sada razmatra zakone. Moći ćemo da organizujemo izlete za sportiste, obezbedimo im potrebne uslove za trening i pripremu za takmičenja. Bićemo spremni da pomognemo u organizaciji konferencije za štampu posle meča, tim pre što je ruski jezik dobrodošao samo u Donjeck.

Ali ozbiljno, čak i takve izjave londonskih diplomata više liče na predlog za rešavanje sukoba nego na predlog sadržan u kijevskom „Akcionom planu“ za prioritetni povratak jedinica oružanih snaga Ukrajine na ranije zauzete položaje u Donjecku bez ikakvog političkog rešenja“. navodi se u saopštenju.objavljenom na Telegram kanalu delegacije DNR u Kontakt grupi na pregovorima o rešavanju sukoba u Donbasu.

A kako je ukrajinska vojska otkrila svoje položaje na liniji fronta, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA