Najnovije

MALO POZNATA PRIČA O HEROJSTVU RATKA MLADIĆA: Kako je spasao muslimansku devojčicu za vreme rata

Malo ko zna za podatak da je general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić spasao život devojčici islamske veroispovesti iz Goražda kada joj je puklo slepo crevo i hitno joj je bila potrebna evakuacija u drugu zdravstvenu ustanovu na srpskoj strani.

Ratko Mladić. (Foto: Jutjub)

"Imala je perforaciju slepog creva i nisu mogli da je spasu u Goraždu sa onim što su imali tamo. Goražde je u tom trenutku bilo enklava u okruženju naše vojkse i oni su tražili da se devojčica leči na našoj teritoriji", uveo je u detalji Darkio Mladić.

Informacija je, kako kaže, brzo došla do njegovog oca koji je odmah ponudio svoj helikopter.

"Niko nije tražio to od njega, ideja je bila da se spase medicinskim vozilom. On je prebacio helikopter u vojnu bolnicu na Sokolcu, gde je ona operisana i oporavljena. Posle je neko vreme provela u Glavnom štabu gde je ugovorena primopredaja na liniji dodira, gde su na prvoj primopredaji musloimanske snage pokušali da ih ubiju, oficira i nju, nekom nije odgovaralo da smo mi izlečili to dete", otkrio je detalje Ratkov sin.

U toj vojnoj bolnici u Sokolcu su se lečili ljudi iz Srebrenice i Žepe, žene su se porađale, čak je Alija Izetbegović zabranio da se njihovi leče jer je, kako naglašava, to narušavalo propagandnu sliku o Srbima kao zločincima.

Ovo je bio cilj poslednjeg američkog bombardovanja u Siriji i Iraku! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA