Najnovije

PET ŠAMARA CRNOGORSKIH "PRIJATELJA": Providan pokušaj da se na Beograd prebaci krivica za zategnute odnose!

Posle serije (ne)objašnjivih poteza vlade Zdravka Krivokapića, koji su bili direktno usmereni protiv interesa Srbije, iz Podgorice se sad upiru da svu krivicu za dodatno zategnute odnose svale na - Beograd.

Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić. (Foto: Jutjub)

U tome prednjači predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić, tvrdeći da se protiv njih vodi prljava kampanja i prekorevajući nas za rušenje bratskih, prijateljskih, komšijskih i regionalnih odnosa.

Otkad je Krivokapić izabran za novog premijera Crne Gore, a Bečić za šefa parlamenta, slučaj proteranog ambasadora Srbije Vladimira Božovića dodatno je zakomplikovan, ali je suština da povratka - nema. Crnogorski parlament je usvojio sramnu "Rezoluciju o Srebrenici", u kojoj se čak nalaze i oštre kazne.

Na istoj sednici smenili su i jednog od ukupno troje Srba u tamošnjoj vladi: šef resora pravde Vladimir Leposavić razrešen je zbog "relativizovanja genocida u Srebrenici". Od potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC - čija je odbrana pokrenula litije i uzdrmala režim Mila Đukanovića - napravljen je performans, a epilog se ne nazire.

Šta je za to vreme uradio Beograd? Premijerka Srbije Ana Brnabić, usred najveće nestašice vakcina, uručila je Krivokapiću na podgoričkom aerodromu prvih 2.000 vakcina, a naknadno je stiglo još toliko. U drugoj turi dobili su 10.000 doza. A pre desetak dana, i to tako što se "izleteo" ministar odbrane tzv. Kosova Armend Mehaj, saznali smo da je Crna Gora donirala 400 vakcina pripadnicima tzv. "Kosovskih bezednosnih snaga"?!

Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta iz Nove srpske demokratije, ukazuje da već izvesno vreme Bečić i Krivokapić vode politiku koja je bliska DPS:

- Ako nečiji potezi nisu bratski, onda su to oni koje predsednik Crne Gore, kao i predsednici njene vlade i skupštine povlače u odnosu na Srbiju i srpski narod. Da nije možda Srbija nečim izazvala vlast u Podgorici da prizna lažnu državu Kosovo? Naravno da nije, ali sa tom politikom DPS nastavljaju Krivokapić i Bečić. Oni su se žestoko zabrinuli što je poslanica Draginja Vuksanović zaustavljena na aerodromu, a ne interesuje ih što je Risto Jovanović kidnapovan i zatočen od strane albanskih terorista. Ne vidim i da je Srbija "nebratskim" potezom izazvala izglasavanje antisrpske rezolucije o Srebrenici.

Ovo je bio cilj poslednjeg američkog bombardovanja u Siriji i Iraku! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA