Najnovije

NAPAD NA AMERIČKE KONVOJE: Eksplozije širom Iraka, cilj je jasan! (FOTO/VIDEO)

Četiri konvoja koji su prevozili logističke zalihe i opremu za koaliciju predvođenu SAD-om bili su napadnuti 29. jula u različitim delovima Iraka.

Američki konvoj. (Foto: Jutjub)

Prvi konvoj bio je napadnut u južnoj provinciji Di Kar, drugi i treći u južnoj provinciji al-Divanija, a poslednji u centralnoj provinciji Vavilon. Sva četiri konvoja gađana su eksplozivnim napravama u razmaku od samo nekoliko minuta.

Pro-iranska grupa poznata kao Sarijat Kasim al-DŽabarin (Grupa za razbijanje titana) preuzela je odgovornost za sva četiri napada.

Novoosnovana grupa objavila je video i fotografije napada kod Di Kara, koji se dogodio na putu u blizini grada Nasirije.

Konvoji zaliha koalicije predvođene SAD-om bili su na meti samo nekoliko sati nakon raketnog napada koji je pogodio bio usmeren na ambasadu u jako utvrđenoj Zelenoj zoni u Bagdadu. Nijedna grupa do sada nije preuzela odgovornost za napad.

Pokušaji SAD da preimenuju svoje vojno prisustvo u Iraku kao "misiju za obuku" nisu prevarili pro-iranske snage. Napadi na američke trupe i diplomatsku misiju u Iraku će se očigledno nastaviti.

Evo koliko možete da dobijete robije ako Srbe ili Srpsku nazovete genocidnim! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA