Najnovije

UDARIO NA VULINA: Da li je to glavni razlog progona predsednika Sindikata policije "Sloga"?!

Još jedan razlog zbog čega je predsednik Sindikata policije „Sloga“ Glišo Vidović suspendovan jeste svakako i tužba za diskriminaciju koju je 21. juna ove godine podneo protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Aleksandra Vulina i to zato što je odlukom ministra jedan veliki deo policajaca diskriminisan u odnosu na druge. A ročište na sudu je upravo zakazano pre par dana.

Aleksandar Vulin (foto: Jutjub)

Kako je objasnio za Pravdu, Zakonom o policiji predviđeno je da specijalne jedinice imaju pravo na pojačanu ishranu i plaćen topli obrok, pa je to sprovođeno kroz bonove za ishranu.

- Zakon izričito navodi koje su to jedinice, pa su to pripadnici SAJ-a, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, i druge koje su navedene u zakonu. Ministar Vulin je sebi dao za pravo da donese akt kojim je proširio to pravo na još neke jedinice. , da proširi i preneo da imaju i pripadnici interventne u Novom Sadu i Kragujevcu, pa Uprava kriminalističke policije i niz organazicionih jedinica u MUP-u u nekim gradovima. Pa se postavlja pitanje, ako iste takve jedinice imamo recimo u Užicu, zašto onda policajci istih takvih odeljenja policije u Užicu nemaju to pravo – rekao je Vidović.

On je kazao da je Vulin najpre protivzakonito proširio ovo pravo, a potom je sproveo diskriminaciju.

- Ako je isti opis radnog mesta, ne bi smeo da proširi na jedne, a drugima da uskrati. To je onda stvar diskriminacije – ističe Vidović.

Tekst tužbe (foto: Sloga)

On je kazao da je tužba podneta na simboličnu vrednost od 30.000 dinara, jer cilj nije da se naplate neke velike pare, već da sud zabrani dalju diskriminaciju.

Ročište je zakazano (foto: Sloga)

Inače, pored toga što je predsednik Sindikata policije „Sloga“ na republičkom nivou, on je i predsednik Udruženih sindikata Srbije sloga za grad Užice. Upravo u ovom drugom svojstvu, on je zastupao prava sindikalaca u sporu sa JP „Putevi Užice“, gde ga je pravnica tog javnog preduzeća optužila da joj je zapretio rečima da je „lak na obaraču“, iako je rekao da je „lak na potezanju olovke“, što je veoma jasno čak i iz konteksta razgovora.

Međutim, to je bio okidač da protiv njega bude podneta fabrikovana krivična prijava i da bude suspendovan na poslu u MUP-u. Pravi motiv može se potražiti u njegovoj sindikalnoj aktivnosti, a pored tužbe protiv Vulina, tu je prema njegovim rečima i zastupanje kolega poput Milana Dumanovića i Mladena Trbovića koji su bili uzbunjivači u MUP-u.

Naposletku, tu se našla i borba protiv prisilne vakcinacije, o čemu opširnije možete čitati OVDE iOVDE.  

Izvor:

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS