Najnovije

HIL JE NEPRIJATELJ: Sprema se čišćenje Srba sa Severa, Zapad će zažmuriti (VIDEO)

Kad se ide u Ambasadu SAD na glavni nacionalni praznik Amerike, to je jedna vrsta priznanja prijateljstva, a Amerika i ambasador Kristofer Hil su neprijatelji Srba i srpskog naroda. Kod njega postoji i jedna vrsta ličnog odijuma prema Srbima, ocenio je dr Časlav Koprivica, filozof i profesor Fakulteta političkih nauka, komentarišući odlazak predstavnika vlasti i građanske opozicije na „poklonjenje“ u Ambasadu SAD povodom Dana nezavisnosti te zemlje. 

On je, gostujući na jutjub kanalu Pravi odgovor, u emisiji Luča, izneo oštre kritike na račun režima. 
- Ova vlast ne da je bila indolentna, nego je dugi niz godina aktivno sprovodila veleizdajničku politiku. Onda smo shvatili da moramo prečiti da se ovde završi posao suverenizovanja Kosova – upozorio je Koprivica. 

Kako je rekao, Pokret je godinama upozoravao da se ne sme dogoditi ključna stvar, a to je potpis na priznanje KOsova, a onda su ove godine videli da je napravljen model da se takvo priznanje implementira i bez potpisa. 

- Kada su počeli protesti Srba na Severu KiM, Vučić ih je „molio“ da ne ulaze u sukob sa NATO paktom. Kad vam neko uđe na kuću, lomi ulazna vrata, pa se vi tome suprotstavite, niste vi ušli u sukob sa napadačem. Nego ste se samo branili – zaključio je.

Koprivica opominje da scenario iz Hrvatske i Ukrajine možemo očekivati i na severu Kosova i Metohije. 
- Ako postoji neki geopolitički interes Zapada, oni će biti spremni da zažmure na oba oka na sve ono što rade njihovi saveznici i poslušnici. Tako da to što se priča kao neke sankcije Kurtiju i slično, to su sve kozmetičke stvari, i zapravo koještarije. Oni rade zajedno i neće opozvati ono što su stvorili, a to je nezavisno Kosovo i mi moramo biti svesni da imamo posla sa ujedinjenim albansko-natovskim neprijateljem – istakao je.

Koprivica je rekao da je Vučić zaveo strahovladu na Severu Kosova, da je ucenio Srbe, te ukazao na Vučićeve reči izrečene ovih dana, kojima je Srbe pozvao da napuste Kosovo i Metohiju. On je prokomentarisao i dolazak Danila Vučića na Vidovdan na KiM i njegovo „zaustavljanje“ od strane tzv. kosovske policije. Takođe je dao komentar i na francuske nerede, ali i na ubistvo Olivera Ivanovića i pretnje smrću Nebojši Joviću i njegovoj porodici. O svemu tome detaljnije pogledajte na kanalu Pravi odgovor.

PAKLENA NOĆ NA FRONTU: Ukrajinci granatirali Makijevku gorelo sve

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA