Najnovije

Evo zbog koje namirnice Jelena i Novak izgledaju tako dobro

Novak i Jelena Đoković su poznati kao ljudi koji izrazito vode računa šta unose u sebe.

Novak i Jelena (Foto: Instagram)

Mnogo se pričalo i pisalo o ishrani najboljeg tenisera sveta, koji je svojevremeno izbacio meso iz svoje ishrane, što mu je pomoglo da očuva zdravlje i fizičku formu, pa 34. godini života igra nestvarno zahtevan tenis.

Jedna od namernica koja je neizostavni deo ishrane u porodici Đoković je kinoa. Kinoa ne goji i sastavni je deo obroka Jelene Đoković i njenog supruga.

Kinoa se naziva "zlatom Inka" i "kraljicom semenki". Drevne civilizacije su ovu žitaricu smatrale svetom biljkom.

Pored činjenice da je kinoa omogućila ljudima da ostanu živi čak i u vreme ratova, ova žitarica telu može da donese mnoge prednost.

Kinoa sadrži velike količine belančevina zbog čega može da se takmiči sa proizvodima životinjskog porekla. Obiluje vitaminom E, C, kalijumom, raznim mineralima, aminokiselinama i eteričnim uljima. Narodna medicina koristi kinou za lečenje gihta, tumora, hemeroida i išijasa.

Čaj od kinoe može da se koristi i za dezinfekciju usta i desni, a ima i smirujuće dejstvo pa se koristi za lečenje depresije i neuroze. Ako vas muči kašalj ili prehlada, kinoa je u stanju da smiri ove simptome. Kinoa ima veliki sadržaj aminokiselina i proteina, a odsustvo glutena. Ova biljka se koristi kao laksativ, i ima moć da izleči hronični zatvor.

Kinoa je odlična zamena za meso. Ako postite ili ste vegetarijanac obavezno ubacite kinou u svoju ishranu. Kinoa obiluje vlaknima koji su neophodni za pravilni rad creva.

Narodna medicina kinou još koristi i za lečenje kožnih bolesti, reume, a zbog visokog sadržaja kalijuma ona blagotvorno utiče na kardiovaskularni sistem.

Recept za prirodan sagorevač masti pročitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA