Najnovije

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Kurti zahvalio Klarku za NATO agresiju!

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti primio je danas bivšeg vrhovnog komandanta NATO savezničkih snaga u Evropi, američkog generala Veslija Klarka, kome je zahvalio na njegovom vođstvu u "odlučujućoj NATO intervenciji u proleće 1999. godine".

Aljbin Kurti. (Foto: Jutjub)

Kurti je Klarku takođe zahvalio i na, kako je rekao, "nezamenljivoj funkciji i doprinosu Sjedinjenih Američkih Država" i ponovio odlučnost Prištine da postane član NATO, prenosi Kosovo pres.

Kurti se sastao sa Klarkom u pratnji ministra odbrane privremenih prištinskih institucija Armenda Mehaja i ministra ekonomije Artana Rizvanolija.

Klark je izrazio spremnost da pruži podršku ciljevima vlade privremenih prištinskih institucija za ekonomski razvoj i socijalni prosperitet.

- Država Kosovo je najveći prijatelj SAD-a u Evropi - rekao je Klark, podsećajući se na vreme kada mu je predsednik Bil Klinton, posle poslednje posete Kosovu, rekao da je Kosovo najbolja stvar koju je radio tokom njegovog osmogodišnjeg predsedništva - prenosi Kosovo onlajn.

Antisrpske rezolucije ujedinile Đukanovića, Krivokapića, Bečića, Kurtija, Tačija i Haradinaja! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA