Najnovije

ASADU PRETI OPASNOST: Pakleni plan neprijatelja za dan njegove inauguracije

Strane obaveštajne službe pripremaju štrajkove i nerede na jugu Sirije u pozadini predstojeće inauguracije Bašara al Asada, piše Ruskaja Vesna p0ozivajući se na vojne izvore sa terena.

Asad i vojska (Foto: SANA)

Postoje izveštaji da se u provincijama Dara i Kuneitra priprema masakr; po nalogu stranih obaveštajnih službi dogodiće se serija krvavih terorističkih napada na snage bezbednosti, infrastrukturne objekte i civile u mestima koja su pretrpana ljudima. .

Prema obaveštenim izvorima, u gradovima Tafas, Nava, DŽasim, Es-Sanamain, Dail i Mutaja postoje uspavane ćelije militanata koji regrutuju lokalno stanovništvo u svoje redove. Terorističkim grupama je takođe naloženo da se pojačaju kako bi organizovale antivladine skupove.

U tu svrhu, inostrani kustosi militanata nisu isporučili regionu samo oružje, već i opremu za štampu, koja se već koristi za proizvodnju plakata i drugog materijala za kampanju. 

Da bi se sprečile moguće provokacije, u južnom regionu su preduzete pojačane mere bezbednosti: naoružane ispostave koje se sastoje od vojnika vladinih trupa na putevima, povećana je kontrola pristupa na punktovima, temeljito se pretražuju automobili i proveravaju lična dokumenta putnika, a periodično se vrše racije u gradovima.

Kako su džihadisti napali sirijske gradove, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA