Najnovije

MITROPOLIT JOANIKIJE: Svaka partija ima svoje interese, a ko bude bolji neka ga narod podrži

Mi se kao Crkva u to nećemo mešati, poručio je vladika.

Mitropolit Joanikije (Foto: Jutjub)

Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao Crkva u to nećemo mešati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u selu Glavaca, u Beranama.

„Mogu ljudi različito misliti i opredeljivati se, biti u različitim partijama i strankama, to je sve legitimno. Neka rade o dobru svi, pa neka se nadmeću u dobru, a ko bude bolji neka ga narod podrži„, dodao je vladika.

Ponovio je da se Crkva neće mešati u političke procese, ali da su morali prošle godine kada se politika umešala u crkveni život.

„Tada su hteli da narodu oduzmu svetinje. Udarili su na čast i obraz. Morali smo se izboriti'’, istakao je mitropolit.

Vladika se dotakao i teme o komunizmu u Crnoj Gori, navodeći da se sva komunistička priča i skalamerija u našoj državi srušila kao kula od karata.

„Sve što su radili, sve im propade. Ostadosmo bez fabrika i njihovih špijuna i doušnika, ali, s druge strane, ostade narod dosta osiromašen, prevaren i izvaran. No, nismo očajavali, imao se kome narod vratiti, a to su bile njihove svetinje, ognjišta i domovi. Vratili smo se svojoj veri i jedni drugima, a to je mnogo važno“, poručio je mitropolit.

Ipak, kako je kazao, oduvek mu je bilo neshvatljivo da narod je koji ima toliko svetitelja, toliko crkava i mučenika zaboravio na veru i zapostavio je.

„Tako lako odstupiti od vere je čudno. Ali, Bogu hvala, nisu svi odstupili. Dolazi neko novo vreme'’, zaključio je vladika.

O odavanju pošte palim Rusima za slobodu Srbije pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA