Najnovije

POSLEDNJE UPOZORENJE POBUNJENICIMA: Imaju nekoliko sati da izvrše naređenje! U protivnom osetiće svu nadmoć SAA!

Sirijske vlasti poslale su poslednje upozorenje bivšim pobunjenicima u južnom delu Dare, poznatijem kao Dara al-Balad, tvrde izvori.

Sirija. (Foto: Pravda)

Vlasti su lokalnim liderima u Dara al-Baladu dale rok do kraja dana da prihvate novi sporazum o primirju. Prema sporazumu, 132 lica biće proterana u područja na severu Sirije. Lideri se još uvek nisu oglasili po ovom pitanju. Veliki broj naoružanih pobunjenika odbijaju da napuste Daru.

Sirijska arapska armija (SAA) predvođena elitnom 4. divizijom navodno će započeti sveopšti napad na Daru al-Balad u slučaju da lokalni lideri ne prihvate novi sporazum o pomirenju pre isteka 1. avgusta.

SAA preduzela je sve mere kako bi se izbegla reakcija bivših pobunjenika u drugim delovima Dare. Veliki broj kontrolnih punktova u ruralnim područjima je evakuisan. Trupe su premeštene u visoko utvrđene baze.

Bivši pobunjenici u istočnom i zapadnom delu Dare pokrenuli su 29. jula niz napada na desetine utvrđenja kao odgovor na pokušaj napada SAA na Daru al-Balad. U tom napadu pobunjenici su zarobili najmanje 40 sirijskih vojnika. Nakon posredovanja ruskih snaga, zarobljenici su pušteni 31. jula.

Asad izdao ukaz - mandat za sastav nove vlade poverio prekaljenom diplomati! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA