Najnovije

KAD HEROJI PLAČU! Pesma koja slama srca - njihove suze pogodile su celu Srbiju! (VIDEO)

Nakon što su dobili gromoglasne apluaze po dolasku u Beograd, vaterpolo reprezentacija Srbije i karatistkinja Jovana Preković obratili su se medijima na koferenciji koja je održana na aerodromu.

Zlatni vaterpolisti (Foto: Jutjub)

Reč je najpre dobila Jovana koja je na nedavnim Olimpijskim igrama donela istorijsko zlato Srbiji u karateu, ali su u centru pažnje definitivno bili Stefan Mitrović i vaterpolisti koji su rasplakali selektora Dejana Savića.

Na pitanje novinara za Mitrovića da li je ovo najemotivnija medalja, srpski vaterpolista je bio kratak:

– Vaše pitanje me uopšte ne zanima. Sve što ću da kažem u ovom trenutku jeste: „Jednom odleteće ptice…. A sad adio, a sad adio, i ko zna kad, i ko zna gde – zapevao je Mitrović dobro poznatu pesmu, da bi mu se pridružili svi ostali igrači koji su rasplakali Savića. Toliko da ovaj nije imao reči na kraju:

Nema nastavka dok Grobari ne odu sa stadiona: Prazni se tribina, sudija oterao sve u svlačionice

– Nemam šta da kažem, daćete mi malo vremena da se smirim je..ga i to je to.

Svakako najveće izlaganje imao je kapiten Filip Filipović.

– Hvala na ovako divnom dočeku. Ja sam samo jedan od ovih najboljih momaka, od 13 veličanstvenih. Velika mi je privilegija biti deo ekipe i kapiten na kraju jedne divne epizode. Na kraju jednog najlepšeg i za neke od nas poslednjeg plesa. Hvala momcima što smo verovali do kraja, hvala ovom čoveku pored mene (misleći na Savića) što nas je trpeo i verovao u nas. Potajno i plakao i molio se da se sve završio kao što se završilo. Vredelo je svakog sekunda maltretiranja na trenizima i utakmicama. Siguran sam da smo učinili naciju ponosnom, pre svega naše familije i prijatelje. Ima mnogo odricanja, ali kada se ovako završi sve ima neki smisao. Hvala Srbijo, ovo je za vas.

Što se tiče Jovane Preković, ona je poručila:

– Hvala vam što ste došli da nas podržite. I pre nego što sam krenuala u Japan, rekla sam da idem samo na takmičenje, a kada sam došla tamo videla sam organizacviju i promenili su mi se utisci. Dobila sam pozitivnu snagu koja me je popela na krov Olimpijskih igara – rekla je srpska karatistkinja, dok je njen trener Roksanda Atanasov dodala:

– Sa Jovanom sam od njene 4. godine i za nas je ovo jedna posebna priča. Izgradile smo jedna drugu i presrećna sam što smo iskoristile priliku da na OI ostvarimo ovakav rezultat.

Rusija gradi dva nova aviona “Sudnjeg dana”. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA