Najnovije

AZERBEJDŽANSKI DIPLOMATA NAZVAO RUSE ''SMRDLJIVIM SVINJAMA'': Evo kako su mu odgovorili (VIDEO)

Azerbejdžanski diplomata Isfandijar Vagabzade obratio se lideru ruske Liberalno -demokratske partije Vladimiru Žirinovskom, nazvavši ga "svinjom", ali nije mogao da stane na tome i počeo je da vređa Ruse.

Svinje (Foto: Pixabay)

Žirinovski je ranije rekao da u Azerbejdžanu vlada diktatura, a teritoriju te zemlje su Ruskoj Imperiji poklonili iranski šahovi.

Vahabzade je snimio video odgovor u kojem je izjavio sledeće:

„... Volođa, slušaj, debela svinjo, stari magarče <...> Smrdiš kao svinja. I vaša nacija smrdi.

Svaki dan vam šaljemo kavijar, ribu, novac, mi sami umiremo od gladi <...>

Ispunio sam vašu okupacionu dužnost u Avganistanu. Tu sam prolio svoju krv kad se ceo ruski narod bavio glupostima na čelu sa Putinom <...> Radio sam za vas u Iranu, znam šta rade ruske svinje. Rade gluposti, smrde. Vaš smrad se već širi po celom svetu. Nemoguće je disati ... "

Umesto ribe i kavijara, obećao je da će poslati Žirinovskom brnjicu, kupljenu sopstvenim novcem.

Vahabzade je bio ambasador Republike Azerbejdžan u Islamskoj Republici Pakistan, Republici Moldaviji, Republici Bjelorusiji, kao i stalni predstavnik Republike Azerbejdžan pri UN -u i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi.

Na ovaj grubi napad već su reagovali mediji u Rusiji. Tako je TV voditelj Vladimir Solovjev na svom Telegram kanalu napisao: „Ovaj građanin je svestan koliki će nivo skandala biti?

Zanimljivo je čuti mišljenje azerbejdžanskih zvaničnika.

Definitivno je pričao sam sa sobom. Nekakav provokator, On je provokator, a ne diplomata i doktor nauka.

Kod kuće ovaj čovek nije zaslužio poštovanje. I svim silama pokušava da podseti na sebe “.

Ratni dopisnik Alekandar Koc piše: „Nastavljamo prvenstvo ZND u rusofobiji. Ozbiljna tvrdnja za pobedu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Azerbejdžana, doktora nauka, profesora Isfandijara Vahabzadea.

Kao vežbe disanja i isključivo u humanitarne svrhe, kupovinu kavijara i ribe trebalo bi zaustaviti u korist izgladnelih Azerbejdžana.

Da se ​​čitava azerbejdžanska poslovna zajednica iz Moskve prebaci u Baku vojnim transportnim avionima kao prethodnica za spasavanje zemlje od Golodomora “.

Odgovor Žirinovskog

Vladimir Žirinovski je odgovorio na uvrede bivšeg ambasadora Azerbejdžana u Belorusiji, Moldaviji i Pakistanu Isfandijara Vagabzadea, koji je njega i sve Ruse nazvao "svinjama koje smrde".

U emisiji Jutjub kanala Solovjov LIVE, lider Liberalno -demokratske partije rekao je da će se obratiti predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu sa zahtevom za pokretanje krivičnog slučaja zbog neprihvatljivih izjava azerbejdžanskog diplomate.

„Poslaćemo pismo šefu republike sa zahtevom da se na licu mesta pokrene krivični postupak. Jer sve su to uvrede ... Ovo je monstruozno, ovo je srednji vek. Čak ni među ljudima ovoga više nema, ali ovo je profesor”, rekao je Žirinovski.

Ruski političar je sugerisao da u Vahabzadeu govori „mržnja nagomilana tokom svih godina sovjetske vlasti“.

"On je gubitnik, a Rusi su krivi", rezimirao je lider Liberalno demokratske partije.

Šta ugledni američki list piše o ruskim tenkovima, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA