Najnovije

GOJKOVIĆ: Podržavamo Republiku Srpsku u borbi za obaranje Inckovog zakona

Koalicija NADA (POKS-DSS i 19 Udruženja građana) poziva nadležne državne organe, na čelu sa Ministarstvom spoljnih poslova, da podrže srpski narod i rukovodstvo Republike Srpske, u borbi protiv kontroverznog zakona o zabrani negiranja nepostojećeg genocida, koji je na silu nametnuo bivši visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovininu Valentin Incko.

Gojković (Foto: POKS)

- Srbija danas mora da stoji uz više od 120 hiljada ljudi koji su potpisali peticiju protiv Inckovog zakona, ali i da pruži diplomatsku pomoć nadležnima u RS, koji se suočavaju sa ozbiljnim političkim pritiscima u Predsedništvu BiH. Činjenica da evropske institucije blagonaklono gledaju na donošenje zakona o negiranju nepostojećeg genocida, pokazuje da je reč o organizovanoj kampanji, kojoj se moramo odupreti svim mogućim sredstvima – poručio je predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

- Zakon o negiranju genocida je antidemokratski i antislobodan, a činjenica da je bosansko tužilaštvo već počelo da priprema procese po krivičnim prijavama govori da je cilj tog akta represija. U naučnom radu Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u Srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine, naučno je dokazano da genocida nije bilo. Potpuno ignorišući svetski priznate naučnike, donet je zakon koji za negiranje takvog naučno neutemeljenog genocida predviđa čak i zatvorske kazne. S obzirom na to da je Srbija posredovala da se postigne mir u Bosni i Hercegovini 1995. godine i jedna je od potpisnica Dejtonskog sporazuma – naša država treba da tretira ovaj problem kao svoj i problem svih Srba – istakao je predsednik POKS Žika Gojković.

Šiptarska vojska stiže na Kosovo. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA