Najnovije

Monstruozne pretnje Joanikiju i Porfiriju: "Nećemo dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetog Petra Cetinjskog"

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da niko neće moći da spreči ustoličenje mitropolita Joanikija, koje je u prisustvu patrijarha Porfirija, najavljeno za 4. septembar, a grupa Cetnjana koja je to doživela kao pretnju odgovorila mu je da će oni i drugi Crnogorci kojima je, kako kažu, stalo do dostojanstva svoje domovine i svoje slobodarske prošlosti odlučno sprečiti taj "izdajnički i okupatorski čin".

Patrijarh Porfirije (Foto: Jutjub)

- Nećemo dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetoga Petra Cetinjskoga i prestonicu Svetoga Ivana Crnojevića uvođenjem crnogorskog otpadnika Joanikija Mićovića. U svojim crkvama možete raditi što hoćete. U našem duhovnom središtu, čija je sloboda plaćana krvlju naših predaka, nećete moći ustoličiti onoga koji ne priznaje Crnogorsku crkvu, crnogorsku državu, crnogorsku tradiciju, crnogorski jezik, crnogorsku kulturu", navodi se u saopštenju, koje je preneo portal podgoričkog Radija Antena M.

Premijeru su poručili da "drži dalje ruke" od, kako navode, crnogorskih svetinja.

- Mi nismo oni što im čitavoga života nešto smeta. Mi smo oni što im smeta izdaja! Cetinje i Cetinjski manastir skrnaviti nećete. Ako ne verujete, uverićemo vas - zapretila je grupa Cetinjana.

Krivokapić je juče u Pljevljima rekao da je ustoličenje mitropolita jedan od najdostojnijih činova i narodna volja, koju, kako je rekao, "ne mogu sprečiti pojedinci kojima čitavog života nešto smeta".

Krivokapić je rekao i da će prisustvovati ustoličenju mitropolita, te da će na Cetinje doći bez obezbeđenja.

Kako je Lazanski uništio Hrvate pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA