Najnovije

RUSIJA OČEKUJE POTENCIJALNI NAPAD, VOJSKA SPREMA ODBRANU NA GRANICI: Situacija se znatno pogoršala, Šojgu pokreće armiju

Rusija će redovno izvoditi vojne manevre sa svojim saveznicima iz centralne Azije u blizini avganistanske granice, najavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu komentarišući situaciju u Avganistanu.

Šojgu (Foto: RIA)

On je podsetio da je ruska vojska izvela dve zajedničke vežbe blizu granice sa Avganistanom - jednu sa oružanim snagama Uzbekistana, a drugu sa vojnim jedinicama Tadžikistana i Uzbekistana, prenosi TAS.

-Vežbe su održane na najvišem nivou i nastavićemo i dalje sa izvođenjem takvih manevara. Ovakva redovna vojna praksa pomoći će da se osigura bezbednost države i održi puna borbena gotovost ruske armije u slučaju potencijalnog napada - poručio je Šojgu.

On je ranije predočio da su zajednički vojni napori sa centralnoazijskim saveznicima Rusije prioritet kako bi se otklonile bezbednosne pretnje koje stižu iz Avganistana.

- Brzo povlačenje stranih trupa iz Avganistana izazvalo je i brzo pogoršanje situacije, porast broja talibanskih terorista i porast terorističkih aktivnosti. Ovakva situacija je zahtevala preduzimanje odgovarajućih mera i evo, radimo na njima - ukazao je Sergej Šojgu, ministar odbrane Ruske federacije.

Rusija i Belorusija se ujedinjuju, Lukašenko otkrio detalje! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA